Witam,
Nie wiem jaka jest polska nazwa tych kwiatow, ktos na forum pewnie mi podpowie. Prosze o komentarze.
1.
Szukaj
Witam,
Nie wiem jaka jest polska nazwa tych kwiatow, ktos na forum pewnie mi podpowie. Prosze o komentarze.
1.
Nikt? Nic? Takie kiepskie, czy takie nijakie ze nikt nie komentuje?
Polska nazwa jest dość debilna - Serduszka okazała, a zdjęcie mogłoby być lepsze tylko wymaga obróbki - w tej wersji jedyne słowo, które przychodzi mi do głowy to "mdłe".
szkoda ze takie pozbawione kolorow.. akurat kwiaty to temat, ktory az sie prosi o ladny kolor
Kadr tez niestety nijaki i bez pomyslu.
jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...
Mi przeszkadza brak kontrastu i "niezdecydowana" GOW tej wersji ma się wrażenie, że całość nieostra, trzyba się dobrze przyglądać, żeby GO dostrzec. Spróbuj inaczej to "wywołać", bardziej zdecydowanie
![]()
FX/DX/CX/www
Jeśli mogę coś zasugerować - kombinował bym w tę stronę:
Można pewnie jeszcze na wiele innych sposobów
Oczywiście jak zawsze - daj znać jeśli mam to zdjąć.
Na przyszłość spróbuj też zwracać większą uwagę na kadr bo o ile kontrasty i kolory można w jakimś stopniu uratować to kadru już nie poprawisz. Tutaj przeszkadzają te łodygi w tle więc na ile to możliwe warto byłoby skadrować tak żeby nie mieć takich wyraźnych elementów na drugim planie.
Idź drogą Elixa, i niech moc będzie z Tobą![]()
FX/DX/CX/www
Dzieki za podpowiedzi.
Elix - Rzeczywiscie, Twoja wersja jest bardziej wyrazista. Sprobuje tez cos takiego uzyskac, bo bardzo ciekawie to wyszlo. Dziekuje.
Kombinowalam troche z obrobka tych zdjec i mam jeszcze dwa inne kadry w innych wersjach kolorystycznych (jeden z nich ponizej). W mojej wersji podobala mi sie "przezroczystosc", to ze te kwiatki wyszly troche nierealnie i eterycznie, ale moze mi sie tylko zdawalo
No wiec prosze, wersja druga do oceny:
2.
Eksperymentowanie nie jest złe - czasem dzięki takim eksperymentom można uzyskać ciekawe efekty. W tym wypadku jednak wydaje mi się, że naturalne kolory z 2 grają tu zdecydowanie lepiej. Kadr na 2 mógłby być przesunięty w lewo - tak żeby zmieścić cały kwiat po lewej stronie a jednocześnie skrócić tą pustkę po prawej.
Skontaktuj się z nami