Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Tablet Trust TB-7300

Witam!!

Potrzebuje pomocy w wyborze tabletu. Wszyscy pisza o Wacom-ach. Super ale troche drogi.
    Moj monitor to 22'' panorama i takiego tabletu szukam. Znalazlem cos ciekawego ale w sieci nie moge znalezc opini o tym produkcjie. Tablet A4 Trust TB-7300, ciekawe parametry. Pomozcie. Prosze. Moze ktos uzywal albo znalazl gdzies info o tym Trust-cie??

Domyślnie

Tu jest sporo ludzi ale pewnie nikt tego trusta nie uzywal
    co do wacoma to jest nie tylko intuos (choc naprawde jest super)
    sa tez inne tablety w calkiem rozsadnych cenach (a naprawde b. dobrej jakosci)

Domyślnie

Fakt jest troche nowy.
    Dziwi mnie rozpietosc cenowa pomiedzy tabletami typu Wacom Intuos3 A5 (ok 1400 zl) a dla przykladu wyzej wymienionym Trustem (450 zl).
    Truts TB-7300 to tablet A4, ktory ma dwuprzyciskowy rysik rejestrujący siłę nacisku w 1024-stopniowej skali i nachylenie na ekran do 60°, 32 dodatkowe przyciski programowalne itp. To wszystko wyglada naprawde dobrze.
    Jego odpowiedniki wacom kosztuja ok 3000zl. Czy ktos moze mi powiedziec skad wynika taka duza roznica? Czy pomiedzy wacom a trust jest az tak duza roznica??

Domyślnie

@Matteo
    Uzywales kiedys myszy i klawiatury firmy Trust? oraz dajmy na to jakiegos porzadnego zestawu Logitech'a?
    Amateur with DSLR: D750 | D780 | D850 | N24-120 f/4 | N80-200 AF-D | N17-35 f/2.8 | N70-300VR | N70-200 f/2.8E FL | Ta 24-70G2 | SB-910 and with mirrorless Z8+FTZ II
    Trochę fotek: https://www.flickr.com/photos/deepsouthphoto/albums

Domyślnie

Nigdy nie uzywalem ani myszy ani klawiatury Trust ani tez pozadnego zestawu Logitech-a (maja duzo swiatelek goziczkow i pokrentelek dla mnie zbednych). Pewnie roznica jest ale czy warta 3000zl??
    Nie wiem, myslicie ze ten Trust to bedzie badziew jakich malo? nie wart tych czterech stowek??

Domyślnie

Wiesz, to jest sprawa względna. Od lat używałem tabletów, ale większych (A3, A2, A1, A0). Wśród takich tabletów odpowiednikiem Wacoma jest Calcomp. Wszystko oczywiście działa bez problemów, ale niektórzy klienci mają też tablety A3 Geniusa, czy A4Techa i one też działają bez zarzutu. Są wykonane z gorszego jakościowo tworzywa, ale działaja i bardzo dobrze spełniają swoje funkcje. Nie psują się, bo poza urwaniem kabelka, czy podeptaniem wskaźnika nic wielkiego z tym zrobić nie można. Cztery stówki to nie jest dużo. Może kup i sprawdź, jak to się spisuje.
    Jacek

Domyślnie

JK - rysujesz uklad planetarny w skali 1:1 :O

Domyślnie

One raczej nie służyły do rysowania, takiego jak Ty zapewne byś chciał. Były wykorzystywane z oprogramowaniem CAD/CAM/GIS. Teraz już coraz rzadziej się je stosuje, ale w ubiegłym roku jeszcze jedna nowiutka sztuka poszła do ludzi, razem z naszym softem.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matteo Zobacz posta
    Nigdy nie uzywalem ani myszy ani klawiatury Trust ani tez pozadnego zestawu Logitech-a (maja duzo swiatelek goziczkow i pokrentelek dla mnie zbednych). Pewnie roznica jest ale czy warta 3000zl??
    To pewnie przyjemnie jest byc ignorantem, ale skad wziales te 3000zl??
    Amateur with DSLR: D750 | D780 | D850 | N24-120 f/4 | N80-200 AF-D | N17-35 f/2.8 | N70-300VR | N70-200 f/2.8E FL | Ta 24-70G2 | SB-910 and with mirrorless Z8+FTZ II
    Trochę fotek: https://www.flickr.com/photos/deepsouthphoto/albums

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów