Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    misiowaty
    Gość

Domyślnie Lampa do D50 i praca na RAW

Witam

Jestem nowy i nie zorientowany. Mam kilka pytań i mam nadzieje, że wy mili użytkownicy pomożecie mi w rozwiązaniu problemu. Posiadam aparat D50 od grudnia robię nim dość dużo zdjęć – i reporterskich na strony www i do własnej pracy /reklama/ sesje plenerowe, produkty, i zdjęcia do grafiki…od około dobrego miesiąca zastanawiam się nad zakupem lamp. Nie wiem jaka było by dobra dla mnie? Czy możecie mi pomóc w wyborze powiedzieć coś więcej o proponowanych produktach, Bardzo był bym Wdzienczny.

Mam jeszcze jeden problem może wydać się głupi nie mogę otworzyć zdjęć w RAW w photoshopie ani w corelu…. Jak rozwiązać ten problem. Do tej pory bawiłem się na JPG…ale nadchodzi czas ostrej pracy i chcę mieć doskonałą jakość zdjęć.

Pozdrawiam Jakub

Domyślnie

Zeby otworzyc RAW'y w PS musisz sciagnac Adobe Camera Raw i z glowy. W Corelu chyba sie nie da.

Co do lamp blyskowych, to poszukaj na forum, duzo juz o tym bylo.

Pozdrawiam,
    pawl_s
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

misiowaty
    Gość

Domyślnie

Bardzo dziękuję ! Szukam ale interesują mnie wasze opinie i jakich wy lamp używacie.

[ Dodano: Nie 18 Cze, 2006 ]
    mam problem czy jest aktualniejsza wtyczna niz 2,4 dla PS CS ? w 2,4 niema obslugi Nikona D50

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

w corelu się da, ino nie wiem od której wersji...bo najnowsza X3 otwiera, a przynajmniej tak piszą :P
    zajrzyj do działu lampy błyskowe...tam jest na prawdę sporo wiedzy :P
    a ja osobiście używam metze 54MZ4i oraz 54MZ3
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF
    w corelu się da, ino nie wiem od której wersji...bo najnowsza X3 otwiera, a przynajmniej tak piszą
    Dziś do firmy przyszła płytka z trialem PSP X, chwalą się, że poprawili współpracę z RAW. Na liście plików do skojarzenia jest NEF, no to próbuję z NEFami z firmowego D70s, owszem otwiera, ale możliwości modyfikacji ma dosyć skromne. Poza tym każda operacja zabiera sporo czasu, a kompa w firmie mam dosyć mocnego (P4 2,8GHz, 1GB RAM). Jutro wezmę kilka NEFów z prywatnego D50 i zobaczę.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

skoro "poprawili" znakiem tego już 12, a może i 11 umniała otwierać NEFy?
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

skoro "poprawili" znakiem tego już 12, a może i 11 umniała otwierać NEFy?
    Eee... Corel Draw do obróbki bitmap? Masochistą jakimś jesteś, czy jak? Zresztą na PW Ci już wyjaśniłem o czym pisałem.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

dzięki!
    corel photo-paint nie jeste do wektorówki :P

Domyślnie

Co do lamp? Robiąc analogowymi lustrzankami używałem różnych i efekty były różne. Od kąt przesiadłem się na D70 używałem SB-600 i SB-800. Osobiście posiadam SB-800 i gorąco polecam. Mam instrukcje w PDF jeśli trzeba to podeśle.
    Pozdrawim
    Waldek
    D70/

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Puławy/Wawa

Domyślnie

a ja osobiście używam metze 54MZ4i
    ja też
    powodów do narzekań nie mam żadnych

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni