Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: ...

Domyślnie

Takie zdjęcie, które pokazuje temat poprzez proste środki wyrazu, musi byc bliskie perfekcji w ich wyeksponowaniu.
    Ta fotka gra na przeciwwadze dwóch obiektów słonce-wieża i na zestawieniu kolorów.

Kompozycja nie jest idealna, głownie za sprawa wiezy, która przesunieta jest zbyt mocno w kierunku środka, przez co oddala sie od mocnego punktu zdjecia.

Ciemna ciemnośc na dole jest zdecydowanie mało ciemna, i wyłażą z niej rózne plamki i swiatela, co jest niepotrzebne - albowiem ważny jest tu li i jedynie efekt sylwety miasta.

Nie podoba mi sie rownież przejscie z szaro-burych chmur w pomarancz, ale to juz nie wina fotografa, i nie wiem jak mozna by ten efekt osłabic
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

No właśnie i potrzeba było by lechupe sprecyzował czego mi brakuje na tym zdjęciu.
    Bo mimo, że ogólnie zdecydowałem się ostatnio na tak. To jednak brakowało mi czegoś i dopiero lechupe i słońce za oknem sprecyzowali o co chodzi. Mianowicie o zbyt małą ciemność dołu( a nie zbyt dużą jak napisałem na początku), rzeczywiście, jak wyszło słońce za moim oknem i kontrast spodował, że dół stał się dla mnie całkiem czarny. Zdjęcie spodobało mi się już bez żadnych ograniczeń. Ale przyznaję, że kadr ów namotał mi w głowie ostro i nie wiem czy bez wspomagania doszedłbym o co chodzi.

Domyślnie

Oczywiście dziękuje bardzo za opinie oraz uwagi co do zdjęcia..
    Lekko poprawioną wersję wstawiam poniżej.

Pozdrawiam ...
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Ja bym jeszcze nawet tę czerń poczernił Ładne.

EDT.
    Dopiero zobaczyłem poprawioną wersję. JEdnak pierwsza wersja lepsza. Tzn. dół poczerniony ale góra już nie ma takiego ładnego koloru...
    FX/DX/CX/www

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów