Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Jaka drukarka?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Co do 5 jest epson print plugin

Domyślnie

Czytając powyższe przekonujące argumenty do formatu A3 (zawsze można puścić A4) skłaniałbym się do Epsona R2400.

O tejże wg Scotta Kelby'ego autora książki "Sekrety mistrza fotografii cyfrowej":

"Nigdy nie zdarzyło mi się testować drukarki, której wydruki można byłoby choć w przybliżeniu porównać do jakości oferowanej przez R2400 [...] Kolorowe wydruki z R2400 są niesamowite, lecz chyba największą zaletą tej drukarki jest jakość wydruku w czerni i bieli."
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    Czytając powyższe przekonujące argumenty do formatu A3 (zawsze można puścić A4) skłaniałbym się do Epsona R2400.

O tejże wg Scotta Kelby'ego autora książki "Sekrety mistrza fotografii cyfrowej":

"Nigdy nie zdarzyło mi się testować drukarki, której wydruki można byłoby choć w przybliżeniu porównać do jakości oferowanej przez R2400 [...] Kolorowe wydruki z R2400 są niesamowite, lecz chyba największą zaletą tej drukarki jest jakość wydruku w czerni i bieli."
    Miszczu widać mało drukarek testował. Porównywalne są HP B8850/9180 i Canon 9500.
    http://www.photo-i.co.uk/Reviews/pri...gs/page_1.html

A Epsonka R2400 została zastąpiona modelem 2880.
    http://www.photo-i.co.uk/Reviews/pri...80/page-1.html

Zwykle polecam wszystkim hapki - bo są tanie (szczególnie B8850) i mają największe pojemniki.
    http://www.photo-i.co.uk/Reviews/int...50/page-1.html
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 07-10-2008 o 16:49

Domyślnie

Fajna stronka i fajne drukarki, tylko nie wiem czemu obrazków niet

Dzięki Czornyj.

Aha, miszcza wziąłem pierwszego z brzegu
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Robiłem niedawno porównanie odbitek z mojego ulubionego fotolabu z zamówionymi gdzie indziej wydrukami atramentowymi A4 (te same zdjęcia) i zdecydowanie bardziej podobały mi się odbitki z labu. Zaletą wydruków był natomiast papier, gruby, szorstki, miły w dotyku, nie plastikowy. Zapewne gdy drukuje się samemu można wiele dopracować, ale to zajmuje czas. Jeśli chodzi o koszt, to za wydruki zapłaciłem mniej więcej dwa razy tyle co za odbitki z labu.
    D750, F801, FM2n, 24/2.8D, 35/2D, 50/1.8 AF, 85/1.4D, 50/1.8AI
    Mamiya 6, 50/4, 75/3.5, 150/4.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lannes Zobacz posta
    Robiłem niedawno porównanie odbitek z mojego ulubionego fotolabu z zamówionymi gdzie indziej wydrukami atramentowymi A4 (te same zdjęcia) i zdecydowanie bardziej podobały mi się odbitki z labu. Zaletą wydruków był natomiast papier, gruby, szorstki, miły w dotyku, nie plastikowy. Zapewne gdy drukuje się samemu można wiele dopracować, ale to zajmuje czas. Jeśli chodzi o koszt, to za wydruki zapłaciłem mniej więcej dwa razy tyle co za odbitki z labu.
    Konkretów w tej wypowiedzi jest niestety mało. Są drukarki i drukarki, papiery i papiery, laby i laby, gusta i guściki. No i do tego wszystkiego są operatorzy tego sprzętu, ich wiedza i umiejętności.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów