Właśnie zaczyna się złota polska jesień, a mnie udało się coś takiego uchwycić, w miedzyczasie będąc w pracy.
Szukaj
Właśnie zaczyna się złota polska jesień, a mnie udało się coś takiego uchwycić, w miedzyczasie będąc w pracy.
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
Musisz miec fajna praceMi sie bardzo podoba, kolorki drzew swietne.
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Pierwszy plan - jak w bajce. Szkoda, że przejrzystość powietrza nie pozwoliła zrobic tego samego z tłem. Ale ja jesień uwielbiam i to mi nie przeszkadza.
Yoora
a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l
Jesien to piekna pora roku.Tak jak to zdjecie.choc wydaje mi sie,ze mozna bylo kadrowac nieco nizej by pokazac jeszcze wiecej przyrody kosztem chmur.Ale nie znam miejsca wiec tylko "strzelam"
piękny widok pięknie pokazany, co to za miejsce?
NOOO! Wreszcie!
Wreszcie obrazek, na którym podłoga jest taka, jaką ją pamiętam z chwil, kiedy jeszcze bywałem na zewnątrz. Nie czarna dziura kosmosu, nie bura plama bez kształtów i kolorów, nie szare ciemności, w których można zgubić buty - tylko zdrowy, po ludzku widziany świat. Z kolorami, cieniami, światłami...
To zdjęcie, choć dostrzegam, że skadrowałbym inaczej, a może i inaczej rozłożył akcenty, może inaczej potraktowałbym bolesny problem ostrzenia - ale podoba mi się, bo wreszcie wiem, co widzę. PLUS, PLUS za starania.
Dzięki wszystkim za komentarze!
Powiem szczerze, że spodziewałem się więcej krytyki, szczególnie Bombel mnie zdziwił, bo zazwyczaj bywa bardziej krytyczny, tym bardziej mi miło.
To jest Szklarska Poręba, kościół na ulicy Franciszkańskiej, widziany z okolic Zakrętu Śmierci, z tego zbocza, tyle, że niżej od zakrętu.
Co do ostrzenia, to nie bardzo wiem co jest z tym grane, nie wiem czy to wyświetlanie na forum, czy ImageShack coś knoci przy wklejaniu, ale ostrość się wyraźnie pogarsza. Zauważyłem to już wcześniej przy innych zdjęciach. Dla przykładu poniżej link do tego samego zdjęcia wrzuconego na digart z dokładnie tego samego pliku JPG:
http://www.digart.pl/zoom/2569558/Poczatki_jesieni.html
Może wiecie co z tym zrobić, może robię coś nie tak?
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
"Szkoda, że przejrzystość powietrza nie pozwoliła zrobic tego samego z tłem."
Owszem, lecz tylko w malym stopniu.
"wydaje mi sie,ze mozna bylo kadrowac nieco nizej by pokazac jeszcze wiecej przyrody kosztem chmur"
Wlasnie, KOSZTEM. Troche szkoda obcinac. Bez nich robi sie lyso.
Pewnie lepiej by sie sprawdzil szerszy kadr.
Ladna tonalnosc, szczegolnie na (jak mi sie wydaje) brzozach.
Mimo drobnych niedoskonalosci przyjemnie popatrzec.
"Co do ostrzenia, to nie bardzo wiem co jest z tym grane, nie wiem czy to wyświetlanie na forum, czy ImageShack coś knoci przy wklejaniu, ale ostrość się wyraźnie pogarsza."
Dziwne rzeczy prawicie...
Jacku, zapisz sobie obydwie wersje na dysku i obejrzyj naprzemiennie w jakims irfanie.
Nawet wielkosc plikow jest identyczna.
Mysle, ze to zludzenie. Moze kolor tla tak wplywa...
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Oj, chyba tam jest tak samo... Powiedz, czy skalujesz sam, czy zaptaszkowujesz, żeby imgeshack sam przeskalował?
Bo jeśli tak (Imageshack to robi za Ciebie) to nie bardzo jest się czemu dziwić - mają skrypt, który liczy byle jak, byle się wyrobić bez szczególnego obciążenia procesora i w czasie. Nie ufałbym temu.
A jeśli ostrzysz sam, to dziwnie wychodzi. Czym to robisz?
Skontaktuj się z nami