a jakich czasów uzywałes ? jakie iso ? z lampą ? bo ja nie moge zatrzymac piłki. czym to robiłes ??
Szukaj
a jakich czasów uzywałes ? jakie iso ? z lampą ? bo ja nie moge zatrzymac piłki. czym to robiłes ??
Otiv - a gdzie tej piłki nie mozesz zatrzymac - gdzies na hali w Szczecinie - to sie nie dziwie. Czasy to raczej minimum 1/400, 1/500 - iso to juz zalezy od puszki i czy jestes szumofobem(z wyboru albo z przymusu) Szklo 2.8, bez lampy.
Szkoda, ze na stronkach klubowych nie podaja ile na danej hali jest luksów. Na tych fotkach widac, ze na hali we Włocławku jest bardzo mało lamp na suficie.
Sposób na dobre zdjęcia sportowe = cheerleaderki![]()
Ostatnio w Sopocie byłem rok temu no i dla mnie dziewczyny z AWF-u lepiej się prezentują (w tańcu i wogóle).
A co do zdjęć znad kosza to pierwsze też widziałem w Sopocie później weszły u Nas.
Tutaj troszkę Cię zaskoczę. Bo ISO 640-800 F 2.8 czas 1/320-400Otiv - a gdzie tej piłki nie mozesz zatrzymac - gdzies na hali w Szczecinie - to sie nie dziwie. Czasy to raczej minimum 1/400, 1/500 - iso to juz zalezy od puszki i czy jestes szumofobem(z wyboru albo z przymusu) Szklo 2.8, bez lampy.
Szkoda, ze na stronkach klubowych nie podaja ile na danej hali jest luksów. Na tych fotkach widac, ze na hali we Włocławku jest bardzo mało lamp na suficie.
Bardzo trafne spotrzeżenie, heheheheheSposób na dobre zdjęcia sportowe = cheerleaderki![]()
Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
Grupa FotoKujawy
takie ma OT...
do tej pory najlepsze warunki mialem na warszwskim torwarze. Duzo swiatla, ISO 1000, f3.2, czasy 1/640. I bardzo chetnie znowu tam zawitam, o ile nadazy sie okazja![]()
no własnie 800 iso ustawiam lekko szumi w D70s, ale mam ciemny obiektyw i to on pewnie jest moja najwiekszą zmorą oscyluje wokół 3,5 - 5 ;/ niestety szczecin nie dorobił sie pieknej hali tylko sportowcy grają na przedpotopowych ruinach
Akurat hala we Włocławku jest jedną z najlepiej oświetlonych hal w Polsce. Jakbym u Siebie podbił do iso 1000, F.3.2 to klatkę miałbym na 1/400 więc tak bardzo ustawienia by nie odbiegały do tych co miałeś na Torwarze. Na dodatek w hali we Włocławku nie dają na maxa oświetlenia.
Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
Grupa FotoKujawy
Skontaktuj się z nami