Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Dolomity

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusz_777 Zobacz posta
    Sprostowanie wydaje mi się, że światło było fajne kadr taki sobie.
    Na plus jak dla mnie smugi światła na minus wydaje mi się, że chmury po prawej są już na granicy przepału, no i podłoga słabo doświetlona, ale to tylko moje zdanie a nie jestem specjalistą tylko amatorem
    Pozdrawiam
    Ja się zgadzam

Bombel, fajnie napisałeś.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    OK, nie chcę psuć zabawy. Zdjęcie jest świetne, naprawdę.

Co prawda ja widzę jakieś inne, ale skoro mówicie że to na tym zagrało światło - musimy najpewniej inaczej rozumieć zwrot zagrało.

nic nie dodam ,wszystko zostało powiedziane - jest swietnie

Rozmowny Awatar mariusz_777
    Miasto
    Sosnowiec / Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Co prawda ja widzę jakieś inne, ale skoro mówicie że to na tym zagrało światło - musimy najpewniej inaczej rozumieć zwrot zagrało.

Masz racje, bo ja parze na zdjęcie, które sprostował seeker
    A tak poważnie to podobają mi się tylko te smugi światła z przepalonych chmur (a one wcale nie rozświetlają zdjęcia i nie robią z niego świetnej fotki) fakt faktem, że ciemno jest i zdjęcie słabe nie maiłem na myśli wprowadzanie w błąd autora, że zrobił dobra zdjęcie

P.S
    Dużo pracy trzeba włożyć by fotka była super ale oglądaj fotki innych sam szukaj i po pewnym czasie zaskoczysz wszystkich fajna pracą
    Pozdrawiam
    Nikon D40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowulus12 Zobacz posta
    I czemu to ma służyć? Przecież autor nie ma pojęcia o co Ci chodzi...

Jak chcesz porozmawiać to zaproszenie jest aktualne!

w innym watku próbowałem delikatnie podpowiedzieć Ci abyś zwrócił uwagę na to co piszesz pod fotką , a Ty nadal swoje o czym chcesz rozmawiac na pw ---o fotografii , chcesz zaczerpnać wiedzy - proszę
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=16831

w tym poscie piszesz tak
    Światło zagrało Ci koncertowo - kadr tak sobie, ale światło powala.
    po przytoczeniu przez Bombla tej opini
    Cytat:
    Napisał Sowulus12
    Bombel, nie gadaj, światło ladnie zagrało - powiedz!

Co prawda ja widzę jakieś inne, ale skoro mówicie że to na tym zagrało światło - musimy najpewniej inaczej rozumieć zwrot zagrało. __________________
    Pozdrawiam bombelkowo!

cytujesz
    Sowulus12
    Cytat:
    Napisał mariusz_777 Zobacz post
    Sprostowanie wydaje mi się, że światło było fajne kadr taki sobie.
    Na plus jak dla mnie smugi światła na minus wydaje mi się, że chmury po prawej są już na granicy przepału, no i podłoga słabo doświetlona, ale to tylko moje zdanie a nie jestem specjalistą tylko amatorem
    Pozdrawiam.
    i piszesz pod tymi słowami
    Ja się zgadzam

Bombel, fajnie napisałeś.
    zdecyduj sie na konkretna opinię , jak jest w końcu / zagrało to swiatło ,czy też fotka ma mankamenty wymienione w poscie Mariusza_777 --- ponadto wrzuć tę fotkę na szarą tablicę i zobacz co się tam dzieje - otrzymasz odpowiedz na tezę "światło zagrało"

pozdrawiam

Domyślnie

Co mi w tym zdjęciu przeszkadza? Najbardziej duży rozdźwięk - brak związku pomiędzy kompozycją budynków w kadrze i światłem padającym z nieba. Brak wykorzystania potencjału jaki był dostępny za sprawą nieba i promieni w celu pełniejszego związania dolnej części kadru - kościoła i budynków - ogólnie pierwszego planu z resztą kadru.
    Poza tym przepały. Sam przepał jeśli jest uzasadniony kadrem, bądź przekazem autorskim jest IMHO na fotografii akceptowalny. Tutaj tego uzasadnienia nie widzę, szczególnie w odniesieniu do skrajnego lewego prześwitu.

Najbardziej z całego zdjęcia podoba mi się dolna lewa ćwiartka kadru (z kościołem w prawym dolnym mocnym punkcie) - jest najbardziej spójna i tylko nią się rozkoszuję.

Pozdro,
    Pyzik
    http://www.dreamygallery.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sowulus12 Zobacz posta
    harb, odpuść, powturnie zapraszam na PW, jeśli masz odwagę - prośba do moda o wywalenie tego badziewia (również mojego) z tego tematu

Sowulus12 - tak masz racje nie będziemy zaśmiecać wątku ,ja powiedziałem juz wszystko - wnioski wyciągnij sam. Eot

Pyzik - swietne podsumowanie

napisał Malasana
    Odwage?? Co wy na tym PW robicie?
    Malasana - ja dlatego boję się tam udać

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprycjusz Zobacz posta
    To jest Cavalese?
    Dokładnie to Carano, obok Cavalese. Podziwiam orientację.

Nie wiedziałem, że wywołam tak burzliwą dyskusję.
    Z tego wszystkiego zrozumiałem, że zdjęcie jest kiepskie i muszę się jeszcze dużo nauczyć.
    Dzięki wszyskim za ich opinie.

Pozdrawiam

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piwko2 Zobacz posta
    Z tego wszystkiego zrozumiałem, że zdjęcie jest kiepskie i muszę się jeszcze dużo nauczyć.
    TO jedna strona medalu. Ciesz się, że pokazałeś obrazek, który jakkolwiek wzbudził w ludziach chęć wymiany myśli... Bywa, że zdjęcie wisi, wisi, czasem po dwóch tygodniach dostanie jeden usmarkany komentarz i nic z tego nie wynika... MIałeśą szczęście wzbudzić dyskusję, co należy zauważyć.

A że nauki dużo? Ba... Sam pewnie o tym wiesz.

Domyślnie

TO jedna strona medalu. Ciesz się, że pokazałeś obrazek, który jakkolwiek wzbudził w ludziach chęć wymiany myśli... Bywa, że zdjęcie wisi, wisi, czasem po dwóch tygodniach dostanie jeden usmarkany komentarz i nic z tego nie wynika... MIałeśą szczęście wzbudzić dyskusję, co należy zauważyć.

A że nauki dużo? Ba... Sam pewnie o tym wiesz.
    Tu muszę Ci przyznać rację. Dyskusja była dosyć burzliwa.
    Nie spodziewałem się, że to zdjęcie może wywołać takie emocje.
    Ja osobiście bardzo lubię to zdjęcie. A że obróbka jest chaotyczna... No cóż, uprzedzałem, że jestem początkujący.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów