Witam. Nie strzelam za duzo portretów a w obróbce gorzej niż leze. Co jest dobrze, co zle, na co zwrócic uwage nastepnym razem?? Pozdrawiam!!
Szukaj
Witam. Nie strzelam za duzo portretów a w obróbce gorzej niż leze. Co jest dobrze, co zle, na co zwrócic uwage nastepnym razem?? Pozdrawiam!!
никон
a ciut mniejszy żeby się mieścił na monitorze?
jakieś zielone dominanty się pojawiaja
ciut szerzej bym widział ale dosłownie minimalnie tak żeby dłonie nie były na samym skraju kadru (tak po pół grubości palca prawej dłoni na moim monitorze więcej po obu stronach było by lepiej) i ten blik w oku (chyba z okna troszkę przeszkadza. ale ogólnie bardzo ładny przyjemny portrecik, oby tak dalej to będzie dobrze
Jacek u mnie normalnie sie miesci, nastepnym razem dam mniejsze, szerzej sie nie da bo tak wyszedł z puszki a odbicie jest od parasolki...
никон
Szerzej jak najbardziej się da tylko musisz się cofnąć przy robieniu zdjęcia albo użyć nieco krótszej ogniskowejPamiętaj o tym po prostu następnym razem. Osobiście też wolałbym mniejsze. Korzystam z rozdzielczości 1024x768 no i ciężko się to ogląda. Może też dlatego wyszło tak "masywnie".
Nie wiem czy oglądasz zdjęcie w trybie pełnoekranowym najlepiej z ciemnym tłem. Wtedy widać ładnie widać drobiazgi, które mogą przeszkadzać. Na przykład ten siwy włosek (albo to kwestia oświetlenia) wyraźnie odcinający się na lewo od paznokcia. Jest kilka takich, ale ten najbardziej rzuca się w oczy. Przy serdecznym palcu skórka przy paznokciu wygląda na zaczerwienioną i nieco przyskubaną.
To czego osobiście bardzo nie lubię to tak wyraźna różnica w kolorach twarzy i reszty ciała.
Ale tak ogólnie to nie jest tak źle jak sugerowałeś![]()
pozdrawiam
Poza uwagami kolegów może jeszcze minimalne niedociągięcia w obróbce skóry. Ale naprawdę minimalne.
Poza tym bardzo fajny portret. Ja tam lubię takie ciasne kadry.
Pozdrawiam
Witek
NEX 5N i M42
"Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."
Sculptoris dzieki, własnie liczyłem na to ze ktoś mi pomoże zobaczyc to czego sam nie widziałem...
никон
Skontaktuj się z nami