Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

Jakubas, sam tego chciałeś

1 - wpieniają mnie jego różowe usta i nieudana próba stworzenia klimatu - za jego wzrok bym to wykasował...
    2 - ciut lepiej choć przepał na brodzie u kobitki i dziwna mina gościa - ale i tak jest fajnie
    3 - takie pstryknięte bez pomysłu - ot jak przypadkowe

4- bardzo fajne, nie udawane, pokazujace miłą chwilę - właśnie takie lubię...

Podsumowując zostawiłbym tylko ostatnie
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

4 najlepsza, bardzo dobry kadr
    Nikon, kaerlighed ved foerste klik.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jakubas
    gmoszkow, serio fatalny? Nie wiem, albo nie mam gustu albo rozeznania, byc moze jedno i drugie. Mnie sie przyjemnie na tlo patrzy, ale moja opinia jednak nie jest zbyt miarodajna. Jesli mozesz, pokaz mi jakis przyklad ladnego bokehu...
    Jakubas: no dla mnie to obszar poza GO wygląda na jakiś sztucznie zblurowany w PSie. Nie wiem, może komuś innemu się podoba, ale mnie kompletnie nie leży.

Jest jakiś taki poszarpany, mało płynny. Nie wiem jak inaczej to opisać.

Mam jeden przykład na różnicę w bokehu pomiędzy Nikonem 50/1,8 a innym szkłem. Ta sama odległość, te same ustawienia. Jak teraz popatrzyłem to albo nikon zazielenia albo moje drugie szkło ociepla.

Popatrz jak różne jest oddanie tła przez te dwa obiektywy. Mi się ten na drugim zdjęciu podoba znacznie bardziej. I właśnie dlatego nie lubię 50/1,8

Tu masz jeszcze 3 przykład bokehu (mój ulubiony wśród obiektywów jakie mam - jeszcze nie oglądałem z mojego nowego nabytku) - znaczy się z mojej sigmy 70-200 stąd inny fragment zdjęcia bo to 70mm. O ile w poprzednich zdjęciach przysłona była na 5,6 to tu jest na pełnej dziurze 2,8

Zdjęć proszę nie komentujcie...

Pozdrawiam

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

moze i masz racje... Mnie tylko denerwuje, ze patrzac na bokeh da sie policzyc, ile listkow ma przeslona, ale zdjecia mi sie tym przyjemnie robi. Do tej pory mialem tylko ciemnego zooma, dlatego ja jestem podekscytowany jakakolwiek mozliwoscia zabawy z GO pewnie kiedys to sie zmieni, ale poki co nie narzekam.
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

Jakubas: Jeśli zniechęciłem Cię do tego szkła to najmocniej przepraszam, nie było to moim celem. Wyraziłem moją opinię na jego temat, co zresztą jest dość powszechnie wiadome od dawna.

Ten obiektyw ma swoje ogromne zalety: jasny, mały, lekki, ostry i jak na nikona to tani (w miarę).

Jego jedyną wadą, która niestety jest dość dobrze widoczna to właśnie bokeh i tyle. Trza z tym żyć i się nie przejmować.

Pozdrawiam

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Domyślnie

gmoszkow, toc napisalem, ze nie narzekam Zamiast tego robie zdjecia. I to jest najwazniejsze.

Pozdrawiam

PS. Ten bokeh z 70-200 faktycznie robi wrazenie. ale na tych dwoch pierwszych zdjeciach roznica jest wg mnie minimalna. Kwestia gustu
    forum.niekojarze.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów