Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: odbitki z FJ

Question odbitki z FJ

Witam.
    wlasnie odebralem odbitki z FJ. Nie wspomne o kolorystyce bo sie zalamalem, ale chodzi o rozmiary zdjec. Kiedys na forum ktos dobrze doradzil zeby zdjecia 10*15 robic jednak 10,2*15,2. tez tak zrobilem, ale dodalem jeszcze ramke. Co wyszlo? z lewj strony obcielo - bok nie ma ramki z lewej strony. Zmierzylem zdjecie ma 10,2 na 15,4 !!!. Czy moze ktos z Was mial do czynienia z odbitkami robionymi przez Foto Jokera?
    czy tez obcianalo ramki? Moze ktos doradzi jak ustwaic pod ich laba - zdjecie np w px , aby nie byc rozczarowanym
    Takie tam starocie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotereks Zobacz posta
    Witam.
    wlasnie odebralem odbitki z FJ. Nie wspomne o kolorystyce bo sie zalamalem, ale chodzi o rozmiary zdjec. Kiedys na forum ktos dobrze doradzil zeby zdjecia 10*15 robic jednak 10,2*15,2. tez tak zrobilem, ale dodalem jeszcze ramke. Co wyszlo? z lewj strony obcielo - bok nie ma ramki z lewej strony. Zmierzylem zdjecie ma 10,2 na 15,4 !!!. Czy moze ktos z Was mial do czynienia z odbitkami robionymi przez Foto Jokera?
    czy tez obcianalo ramki? Moze ktos doradzi jak ustwaic pod ich laba - zdjecie np w px , aby nie byc rozczarowanym
    ...moj wniosek: jak se sam nie wydrukujesz, to ramki nie bedziesz mial -probowalem w roznych labach.
    Z6III_10_10-Fisheye_14-30_15-Shift_24-120_26_28-75_45_50_105_100-400_180-600_TC2.0_DJI

Domyślnie

lab w ktorym ja "drukuje" ustawia mi sam ramki jak go poprosze
    i zawsze sa ok
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

mozesz sobie zamowic biala ramke, ktora bedzie na papierze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wikary Zobacz posta
    ...moj wniosek: jak se sam nie wydrukujesz, to ramki nie bedziesz mial -probowalem w roznych labach.
    e nie prawda. ja wlasnie ostatnio zanioslam kilka zdjec z ramkami do labu, tyle ze przygotowalam rozmiary zdjec, tak aby mi nic nie poucinalo (dla 10x15 -> 10,3x15,3cm lub 1217x1807 w pixelach). i juz.
    d700

Wink

Cytat Zamieszczone przez Zuzus Zobacz posta
    e nie prawda. ja wlasnie ostatnio zanioslam kilka zdjec z ramkami do labu, tyle ze przygotowalam rozmiary zdjec, tak aby mi nic nie poucinalo (dla 10x15 -> 10,3x15,3cm lub 1217x1807 w pixelach). i juz.
    Zuzus dzieki za odpiowiedz. pamietam jak kiedys sama w poscie walczylas z ustawieniami widze ze teraz chyba doszlas do ladu. tez tak sprobuje nastepnym razem, ustawic 10,2 na 15,4 czyli wyszli mi 1205*1818
    Takie tam starocie

Question

Cytat Zamieszczone przez Zuzus Zobacz posta
    a trzyeba dodac rowno na kazdy bok tak jak Ty np 0,3 cm. czy mozna tak jak ja chce 0,2 na krotszym i 0,4 na dluzszym?
    Takie tam starocie

Domyślnie

mam tabelke z labu z wymiarami dokladnymi w px i w cm danych odbitek, i akurat tam maja w formacie 10x15 wlasnie 0,3cm na kazdym boku.
    d700

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Ja zmierzyłem fotki A4.
    20,2x30,2
    Heh, a mnie uczyli, że A4 to 210x297mm.

Się wszystko pozmieniało.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów