Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Nenufarek

Domyślnie

A no to dzięki za sprostowanie Żeby nie Ty do końca swych dni żyłbym w przekonaniu, że to nenufarek, a to kurde grążelek i to żółty na dodatek
    Czego to się człowiek nie nauczy na forum
    Żeby w życiu być spełnionym, trzeba focić na Nikonie, więc zbierając teraz kasę będę focił na Panasie.
    Nie boję się, gdy światło znika, bo mam aparat Panasonica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    W sumie to grążel żółty...on jest z rodziny grzybieniowatych.Nenufarek czy lilia wodna to nie on...
    ...zdjęcie ..powiedzmy sobie delikatnie....nieudane..
    Pzdr
    Andrzej
    Nie da się ukryć
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

No nieudane, nenufarka, znaczy się grążelka chciałem uwiecznić a tu sie paskudzące muchy w kadrze znalazły. Przyroda jest nieobliczlana, a fotograf ze mnie jak z koziej pupki trąbka. Cóż pozostaje tylko jedno, praktyka.
    Dzięki za komentarze.

P.S.
    Fajni ludzie są na tym forum
    Żeby w życiu być spełnionym, trzeba focić na Nikonie, więc zbierając teraz kasę będę focił na Panasie.

Domyślnie

Ten twój Panaś to dobry sprzęt, jeszcze Cię zaskoczy tylko naucz się z nim "rozmawiać".

Kiedyś dawno miałem Fuji S5500 coś w stylu Twojego Panasia może nawet gorsze, zoom chyba 12x, starszna beczka, matryca szumiała jak szalona już przy ISO400, genealnie pasztet na całej linii, ale do tej pory fajnie mi się ogląda stare fotki zrobione tym aparatem i powiem szczerze że to na nim nauczyłem się elementarnych podstaw fotografii tzn. z auto przeszedłem na manual i preselekcję.

Powodzeni i udanych kadrów,
    czekamy na kolejne prace - lepsze!!!!
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Jak narazie, nie ogranicza mnie aparat Używam wyłącznie manuala, i kombinuję. Aparat mam dopiero od maja i nie powiem, sam widzę różnicę w fotkach z początku użytkowania z dzisiejszymi.
    A Croix czasem da mi potrzymać swego D60

Domyślnie

D60 to już fajny sprzęt, ja bepośrednio po S5500 przesiadłem się...tfu na psi urok na Canona 300D z kitowym szkiełkiem (plastikiem raczej) 18-55, długo się nim bawiłem oj długo, nawet dokupiłem do niego jakiś tandetny obiektyw Tamrona, ależ to był bubel ale cieszył niesamowicie... Potem pierwszy raz zetknąłem się z forum Nikona i kupiłem Nikona d70s z obiektywem N18-70, do tego dokupiłem Sigmę 70-200 2.8 i byłem w niebie...

Jakiś czas temu sprzedałem Sigmę i 18-70 i kupiłem D300 + N17-55 2.8 i stałkę N50mm, dokupię jeszcze 70-200VR i.... no właśnie i piewnie z rok przesiądę się na pełną klatkę D700 albo D3

Domyślnie

No to życzę udanych kadrów i cierpliwości
    Narazie zbieram na lustro i napewno będzie to NIKON

Domyślnie

Bez bzykanka lepiej, chociaż przeostrzone nieco.
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów