Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturpop Zobacz posta
    A właśnie, jak to jest z tymi wysokimi czułościami w D200 vs D300? Nie interesują mnie tablice testowe, cropy 100000% i wykresiki, tylko taki real-life test. Powiedzmy fotografia iso 1600, obrobiona w Noise Ninja i wydruk na papierze 30x40cm. Jest zauważalna różnica w szczegółach? Dużo syfu widać?
    ISO 1600 to zdecydowane wskazanie na D90/D300 (a najlepiej na D700/D3)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturpop Zobacz posta
    Ależ to była bardzo dobra odpowiedź.
    Czego oczekujesz, kolejnego porównania D200 i D300? Po co, na sieci znajdziesz takich na pęczki. Podaj chociaż wymagania jakie stawiasz puszce, może wtedy ktoś pokusi się o konkretną radę.
    to była zła odpowiedź. ramki i zestawienia i testy można sobie znaleśc, ale kolega pewnie chce sobie podywagować by sie utwierdzić lub odtwierdzić we własnych preferencjach tudzież liczy na sugestie jakie preferencje mieć może, innymi słowy nie chce porównań tylko pomocy w wyrobieniu zdania, co przy tak wielkiej bezsensownej paplaninie na forum jakimś wielkim grzechem nie jest, a raczej wcale nie jest.
    w sumie jesli kogoś watek nie interesuje to po co sie wypowiada?

Domyślnie

Body które zamierzam kupić powinno mi wystarczyć przynajmniej na kilka lat i to co budzi moje wątpliwości dotyczące zakupu to fakt czy warto dzisiaj inwestować w nowe body, co prawda jeszcze świetne ale niestety już nie produkowane. Które za rok lub dwa będzie praktycznie nie do odsprzedania. Poza tym faktem D200 jest dla mnie doskonały. Zalety D300 także znam, ale jego przewagi nad D200 w zasadzie nie wykorzystam, no i cena ma również jakiś wpływ na decyzję .

Body głownie służyło będzię do fotografii krajobrazu.
    To co przemawia przeciw D90 to obudowa, brak uszczelnień, no i prawdopodobnie brak wstępnego podnoszenia lustra. Atuty w postaci Live View czy filmowania nie interesują mnie.
    Nad S5pro zastanawiałem się, ale gdybym miał wybierać między D200 a Fuji wybrałbym chyba Nikona.
    To tak w wielkim skrócie by nie wałkować na okrągło "co ten ma a czego nie ma tamten"
    Ot taki mój dylemat.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matka997 Zobacz posta
    to była zła odpowiedź. ramki i zestawienia i testy można sobie znaleśc, ale kolega pewnie chce sobie podywagować by sie utwierdzić lub odtwierdzić we własnych preferencjach tudzież liczy na sugestie jakie preferencje mieć może, innymi słowy nie chce porównań tylko pomocy w wyrobieniu zdania, co przy tak wielkiej bezsensownej paplaninie na forum jakimś wielkim grzechem nie jest, a raczej wcale nie jest.
    w sumie jesli kogoś watek nie interesuje to po co sie wypowiada?
    Mam identyczne zdanie.

Rozmowny Awatar RAQ
    Miasto
    Szczecin (dzielnica Zdroje)

Domyślnie

temat tyle razy wałkowany, do końca sam nie wiesz czego potrzebujesz i na siłę starasz się zmienić puszkę. jeżeli wiedziałbyś do czego potrzebujesz/wykorzystujesz aparat to takie pytanie by nie padło. rzuć monetą jak padnie orzeł d200, jak reszka d300 i po kłopocie. i tak możliwości ani jednej ani drugiej puszki do końca nie wykorzystasz...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAQ Zobacz posta
    i tak możliwości ani jednej ani drugiej puszki do końca nie wykorzystasz...
    To ze ktos czegos nie wykorzysta w 100% nie oznacza jednak, ze ma kupowac na chybil trafil, bo to calkowicie bez sensu nie uwazasz. Kolega jak widac, niezaleznie od tego czy potrafi cos wykorzystac czy nie, wie mniej wiecej czego
    chce i jakie sa jego oczekiwania... a dylemat jak widze wynika glownie z faktu czy warto kupujac aparat a nastawieniem na lata kupowac dzis puszke, ktora konczy swoj produkcyjny cykl zycia.

A moze zadzwon do Nikona i sprobuj sie dowiedziec przez jaki okres od zaprzestania produkcji producent deklaruje support dla danego modelu aparatu ? Bedziesz mial przynajmniej jakis punkt wyjscia dla dalszych dywagacji.

Rozmowny Awatar d80
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAQ Zobacz posta
    temat tyle razy wałkowany, do końca sam nie wiesz czego potrzebujesz i na siłę starasz się zmienić puszkę. jeżeli wiedziałbyś do czego potrzebujesz/wykorzystujesz aparat to takie pytanie by nie padło. rzuć monetą jak padnie orzeł d200, jak reszka d300 i po kłopocie. i tak możliwości ani jednej ani drugiej puszki do końca nie wykorzystasz...

Czy jakaś moneta powinna decydować o zakupie na kilka lub kilkanaście lat?
    Czy jest ktoś kto wykorzystuje do końca możliwości np.D40?
    Czy jeśli nie mam papierocha między dwoma palcami lub w gębie to wyglądam niepoważnie ?

Domyślnie

Zen, piszesz że body ma wystarczyć na kilka lat a z tego co widzę masz D40 i już zamierzasz go wymienić. Body na kilka lat po prostu nie istnieje
    Jeśli chodzi o D200 to używam go od paru miesięcy (zakupiłem używkę) i jestem bardzo zadowolony. Jak na razie sprawdza się w większości przypadków ale fakt że nie używam ekstremalnych ISO. Wspomnę tylko że przesiadłem się z D70s.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ISO 1600 to zdecydowane wskazanie na D90/D300 (a najlepiej na D700/D3)
    ISO 800 tez.

Za to na ISO 100-400 D200 jest rewelacyjny i bije na glowe mojego 30D (subiektywna ocena po porownaniu zdjec).
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

cena d90 jest nowa, przy oszczędnym kupowaniu to może za wcześnie na taki zakup

kiedyś było pisane troche o mydle z d200, nie wiem jak sie to skończyło poszukaj na forum, czy ludzie ot tak sie skarzyli czy coś było na rzeczy i popytaj poszukaj jak z tym jest w d300

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów