Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Domyślnie D200, D300 a może..?

W niedalekiej przyszłości planuje zakup nowego body. Po głowie "chodzi" mi D200. Podoba mi się ta puszka. Znam jej wady i zalety. Tylko czy zakup tego body dziś nie jest już irracjonalny mając na uwadze koniec jego produkcji i to że premiera tego body była bodajże w 2005r (może 2006) . Do D300 w końcu astronomicznej kwoty dopłacać nie potrzeba by było. Sprawę mi zagmatwało jeszcze wejścię D90 z jego CMOS-em. Cenowo prawie oko w oko z D200.
    Planuję zakup nowego body (używki raczej nie wchodzą w grę). Jakie jest Wasze zdanie , może wypowie sie ktoś ktoś kto używał "dwusetki" a obecnie foci D300. Mam jeszcze pytanie , jakoś nie mogę znależć na forum. Czy D90 posiada wstępne podnoszenie lustra czy odziedziczył "imitację" tegoż po D80 ? A może jednak używka D200 ?.
    Naprawdę sam już nie wiem.

Domyślnie

Skoro nie wiesz czego potrzebujesz to znaczy, że niczego nie potrzebujesz
    Canon Power Shot SX200 IS

Domyślnie

Sam się właśnie czaję na D200, ale używkę. Cena na poziomie 2000zł jest bardzo zachęcająca.
    Wady i zalety D200 oraz D300 opisano wielokrotnie, napisałeś że je znasz - po prostu musisz się zastanowić, czego potrzebujesz i odpowiedzieć sobie sam która puszka spełnia Twoje wymagania. Jeśli tego nie wiesz, to lepiej zostać z D40.

Domyślnie

Rozumiem twój dylemat. Sam focę d200 i myślę o przesiadce na d300 lub d700. Polecam ci d200 o ile nie myślisz o pracy na wysokich czułościach. Gdyby nie to - puszka idealna. A może spróbowałbyś fujis5pro w anglii są masakrycznie tanie.
    FX był i się zmył...

Domyślnie

A właśnie, jak to jest z tymi wysokimi czułościami w D200 vs D300? Nie interesują mnie tablice testowe, cropy 100000% i wykresiki, tylko taki real-life test. Powiedzmy fotografia iso 1600, obrobiona w Noise Ninja i wydruk na papierze 30x40cm. Jest zauważalna różnica w szczegółach? Dużo syfu widać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojt@s!o Zobacz posta
    Skoro nie wiesz czego potrzebujesz to znaczy, że niczego nie potrzebujesz
    Jeżeli masz tylko tyle do powiedzenia to może lepiej było nie odpowiadać wcale?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zen Zobacz posta
    Jeżeli masz tylko tyle do powiedzenia to może lepiej było nie odpowiadać wcale?
    Ależ to była bardzo dobra odpowiedź.
    Czego oczekujesz, kolejnego porównania D200 i D300? Po co, na sieci znajdziesz takich na pęczki. Podaj chociaż wymagania jakie stawiasz puszce, może wtedy ktoś pokusi się o konkretną radę.

Domyślnie

jezeli myslisz o D200 to kup uzywke,teraz sa naprawde w dobrych cenach,D300 ma lepsza matryce i jezeli zamierzasz czesto uzywac iso 800 lub wyzej to wez D300 ,jezeli nie to wez D200 i jakies szkielko do tego
    Puszki ,szkła i inne duperele

Domyślnie

zalezy rowniez jakie masz preferencje focenia i plany na przyszlosc.
    raszplum raszpalinelium antinazizmum plum

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów