Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Gimp 2.6

Domyślnie Gimp 2.6

Wyszedł właśnie nowy Gimp 2.6. Binarki dla systemu Windows. Do kompletu można protestować ufraw w wersji 0.14 pre. Miłego użytkowania
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Już zaciągam!

Domyślnie

Jako uzupełnienie polecam jeszcze paczkę skryptów Gimp FX Foundry
    oraz plugin do otwierania filtrów do Photoshopa
    Ostatnio edytowane przez Tr0n ; 01-10-2008 o 23:31
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Da się skompilować GIMP dla 64 bit Windows Vista? (z tych udostępnionych plików) Jakich ew. programów do kompilacji trzeba ?

ps. do tej pory używałem standardowych wersji 32 bitowych - nieco się wleką

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Da się skompilować GIMP dla 64 bit Windows Vista? (z tych udostępnionych plików) Jakich ew. programów do kompilacji trzeba ?
    Da się, gcc plus biblioteki w sumie tylko potrzebne. Widziałem gdzieś w necie wersję 64bit dla Windows, chyba 2.5, jak znajdę, to dopiszę tutaj adres.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta

ps. do tej pory używałem standardowych wersji 32 bitowych - nieco się wleką
    Gimp 2.5.4 x64, ale jak poczekasz dzień lub dwa to pewnie będzie wersja 2.6.0. Gimp niestety mistrzem prędkości nie jest pod systemem windows - w końcu to jego emulowane środowisko
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Jak w sobotę będę miał znów dostęp do mojej kochanej Asi z Fedorką to z miejsca potestuję.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fenek Zobacz posta
    Jak w sobotę będę miał znów dostęp do mojej kochanej Asi z Fedorką to z miejsca potestuję.
    Jak będziesz miał znów dostęp do Asi to daj sobie spokój z Gimpem Asia nie potrzebuje nowego Gimpa tylko jedną wtyczkę
    Ostatnio edytowane przez Tr0n ; 02-10-2008 o 14:48
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Jak będziesz miał znów dostęp do Asi to daj sobie spokój z Gimpem Asia nie potrzebuje nowego Gimpa tylko jedną wtyczkę
    Asia jak się postarać to żadnej wtyczki nie potrzebuje. Najbardziej jednak komfortowo się z niej korzysta gdy ma wetknięte trzy wtyczki, a zazwyczaj i czwarta wymaga podłączenia. Co w tym złego, że chcę przy jej pomocy pomacać trochę nowego Gimpa?
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

Właśnie sprawdziłem i cieszy mnie bardzo, że nareszcie współpracuje z tabletem tak jak powinien bo poprzednia wersja praktycznie uniemożliwiała korzystanie z tabletu. Widać jakieś kroki naprzód. Jeszcze tylko na mojej liście życzeń pozostały warstwy korekcyjne i będzie git.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów