Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Wątek: serwis

Domyślnie

u mnie bylo tak ze aparat mi nie wykrywał obiektywów z procresorem po prostu caly czas migał blad Err a co jest przyczyna to tego juz mi nie powiedziano
    Nikuś D80/ 50 f1,8D/18-55 VR/Tami 55-200

Oszczędny w słowach Awatar Najkon
    Miasto
    Malopolska/Lubelskie

Domyślnie

Moja przygoda z serwisem Nikona trwala ponad 2 miesiace. Po pierwszej "naprawie" otrzymalem sprzet (po 4-5 tygodniach) aby po 3 zdjeciach dowiedziec sie ze usterni nie usunieto. Zadzwonilem i wyslalem Nikona ponownie. Po kolejnych 3-4 tygodniach wrocil do mnie. Usterka byla naprawiona lecz system pomiarowy kompletnie rozregulowany ze kazde jedno zdjecie bylo przeswietlone. Wyslalem 3 raz (w miedzyczasie skonczyla mi sie gwarancja na niego), nasmarowalem piekne pisemko w ktorym jasno stwierdzilem ze jak mi nie zrobia Nikona porzadnie i w ciagu 2 tygodni to sprawe kieruje do sadu. Chyba przestraszyli sie i po zaledwie 3 dniach aparat do mnie wrocil naprawiony. Jak widac mozna naprawic szybko. Jestem przekonany ze jeszcze raz go otworzyli bo pare innych rzeczy tez lepiej dzialalo.

Co do serwisu za granica. Kolega kiedys wysylal D70s do francji do serwisu. Koszty te same pomijajac koszt wyslania, czesc rzeczy za to robia za free w porownaniu z naszym kochanym SNP. Co do czasu tez sa polizgi ale liczone w dniach a nie tygodniach.
    Ostatnio edytowane przez Najkon ; 14-02-2009 o 14:50
    Gdyby Pan Bog byl za przednim napedem to by ludzie na rekach chodzili.

D50 + Sigma 18-50 F2.8 EX DC Macro HSM + SB600

Domyślnie

Jedno jest faktem w serwisie Nikona w Warszawie siedza nieudacznicy i ludzie ktorzy wogole nie chca zrobic czegos porzadnie i szybko. Oczywiscie ze nalezy wyslac jakas skarge ale napewno nie do Warszawy...jesli juz to do glownego dystrybutora na Europe....i moze opisac pare przykladow jak traktowani sa w polsce klienci. Warto byloby pomyslec tez o rozszezeniu serwisu ...to znaczy..moze na poludniu Krakow a na polnocy Gdansk. A wtedy poprzez konkurencje poprawilo by sie podejscie do klienta serwisu warszawskiego. Przykladowo, serwis w Monachium dokonuje napraw gwarancyjnych w max. 5 dni, a napraw pozagwarancyjnych w 5-10 dni, jak rowniez jest cos takiego jak serwis dla profesjonalistow w ktorym naprawy dokonuje sie w max. 48 godzin i dostaje sie zastepczy aparat.!!! A to co dzieje sie w Warszawie mozna porownac z jednym wielkim skandalem.
    Ostatnio edytowane przez Kosti68 ; 14-02-2009 o 15:39
    D7100 + MB-15,N 18-105 , N 50 1.8 G, T 70-300 VC, SB-700

Domyślnie

własnie to miałem na myśli ale musi być nas więcej inaczej niczego nie zdziałamy
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Zapraszam do ANKIETY Jest trochę skomplikowana ale to taki test na IQ... Ważne szczegóły jak głosować zaznaczyłem w wątku na czerwono Każdy może oddać tylko 1 głos więc proszę się skupić...
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

no to Nikon teraz mi nieźle ciśnienie podniósł według serwisu aparat mam w 100 % sprawny
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 19-02-2009 o 20:37 Powód: ORTO! ("podniusł")
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kujawsko-pomorskie

Talking

Cytat Zamieszczone przez SlaWasII Zobacz posta
    Wierzyć się nie chce. A ja wybrałem Nikona ze względu na serwis...
    Jeśli wybierać aparat ze względu na serwis, to tylko olympus. Koledzy z olympusclub w zdecydowanej większości bardzo zadowoleni.

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolek Zobacz posta
    Jeśli wybierać aparat ze względu na serwis...
    Zapomniałem dodać między innymi - to chyba o3wiste.
    Nawiasem mówiąc Nokia ma niezły serwis...
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolek Zobacz posta
    Jeśli wybierać aparat ze względu na serwis, to tylko olympus. Koledzy z olympusclub w zdecydowanej większości bardzo zadowoleni.
    Tu się z Tobą zgodzę, mam same pozytywne doświadczenia z serwisem Olimpusa, solidnie i szybko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SlaWasII Zobacz posta
    Zapomniałem dodać między innymi - to chyba o3wiste.
    Nawiasem mówiąc Nokia ma niezły serwis...
    Co do serwisu noki to masz racje jest naprawdę niezły
    2 lata temu w wakacje jak oddałem swoją nokie 6101() do naprawy to odebrałem ją dopiero po 4 miesiącach bo nikt nie wiedział gdzie ona jest Później się okazało że te prawie 4 miesiące spędziła w magazynie firmy kurierskiej
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów