Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Wątek: serwis

Domyślnie

Jestem dumny bo z serwisem trzeba umieć postępować I mi się udało wygrać! Tak jak wcześniej pisałem po miesiącu dopiero wzięli się do roboty.. i to jak.. g%#$ zrobili na dodatek na matrycy był zwyczajny włos! jako, że zapłaciłem 300 zł postanowiłem, że nie odpuszczę! Napisałem maila do serwisu, wszystko opisałem i poradziłem, żeby poszukali w sieci opinii o swojej pracy, napisałem także, że nie odpuszczę im tego! W odpowiedzi grzecznie Pan G.C. sam kierownik serwisu odpisał, żebym przysłał aparat a oni już tym razem wszystko zrobią tak jak należy i to za darmo rzecz jasna! No i odesłałem i co? po kilku zaledwie dniach, grzecznie odesłali, na swój koszt, pięknie wyczyszczony! i nawet matówka nowa się znalazła i też za 0 gr i dostałem w prezencie ładną smycz nikona ale naprawdę trzeba sporo nerwów i cierpliwości.. chyba, że od razu napisze im się od czego tam są.. Po moim liście ze skargą sam kierownik ze mną korespondował, na jego dane wysyłałem aparat, aaa dodam, że zaproponowali mi nawet aparat zastępczy, i to nawet o le dobrze pamiętam model z wyższej półki. Jednak nie chciałem aparatu zastępczego, bo Bóg jeden wie, jakby to wyglądało potem przy oddaniu go.

Życzę wszystkim takich napraw jak ta druga, powtórna, na ich koszt!

Shine On
    d40xnikkor18-55sigma70-300apodgmacro

Domyślnie

heh ja czekam już 3 tygodnie na ekspertyzę lampy SB-600 która jest na gwarancji aż się boje po tym co przeczytałem co wymyślą co dzwonie to mnie zwodzą ilością pracy i sprzętu do naprawy a w gwarancji pisze 21 dni czas naprawy gwarancyjnej. Ostatni raz dzwoniąc dowiedziałem się ze moja lampa została prze zemnie rozkręcona i uderzona czy jakoś tak ale lampa jeszcze czeka na ekspertyza więc proszą o cierpliwość więc nie wiem po czym tak stwierdzono zwłaszcza ze lampa ma miesiąc i ani myślałem ją rozkręcać czy uderzać nigdy nie spadła ani nic podobnego. Pora otworzyć Nikonowi chyba kilka oddziałów swojego serwisu na terenie Polski jeśli sie nie wyrabiaja pozatym mam wrażenie że mało maja napraw gwarancyjnych bo wiekszość sprzetu albo zalana albo rozebrana albo upuszczona itp... zarabianie na niewiedzy i naiwności klienta tylko jak udowodnić ze sprzet nie był rozbierany.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 02-02-2009 o 01:16 Powód: ORTO! ("klijęta")
    Nikon D200+Grip i Nikon F65|N50 f1,8|N18-70|S70-300 APO DG|Nikon SB-600| DELTA DRF-14| -= Moja Galeria FOTO =-

Domyślnie

Co ty.. mi ile razy wciskali kity w stylu "nie wiem co technik tak długo to robi, już to sprawdzam".. dzwoń tam i pytaj, pomaga też jak powiesz, że lampa potrzebna Ci jest bardzo pilnie.. w kontakcie z nimi, niestety, jedyną sprawdzoną metodą jest dzwonić i żądać stanowczo!
    d40xnikkor18-55sigma70-300apodgmacro

Oszczędny w słowach Awatar miernik
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie Jak wygląda serwis w innych krajach Europy?

Czy ktoś z Państwa oddawał sprzęt do serwisu np. do Niemiec, Czech, Słowacji??? Ciekawe jak tam to wszystko funkcjonuje? Czy w innych krajach jest problem z gwarancją produktu zakupionego w Polsce? W końcu mamy chyba gwarancję na terenie Unii Europejskiej. Hmmm...
    Nikon D90 + Nikkor 18-200 VR + SB900

Domyślnie

nie no serwis nikona przegina na całej lini, odałem nikona d60 do serwisu 4 tygodnie temu po 2 tygodniach nkon przysłał pisemko że przyją aparat do naprawy i tak już upływa 2 tydzień od otrzymania pisemka a aparatu niema. Przecież człowieka może normalnie trafić niedosyć że za pierwszym razem nie potrafią usunąć usterki to przetrzymują sprzęt ile wlezie może, przydało by sie napisać coś w rodzaju oficjalnej skargi na serwis nikona z podpisami niezadowolonych klientów jesli ktoś ma jakiś pomysł to prosze pisać przecież tak nie może być.
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

witam mam taka propozycje zbierzmy sily wspolne i piszmy wspolnie maile telefony ja to mam lepiej od was 26 stycznia wyslalem aparat NIKON D80 na gwarancji i juz wiem ze aparat bedzie naprawiony koncem marca noramlnie szczena mi opadla
    Nikuś D80/ 50 f1,8D/18-55 VR/Tami 55-200

Domyślnie

tak a ja 5 tydzień czekam i dalej niewiem nic a miałbyc tylko czujnik oka normalnie można człowieka trafić ale podejżewam że pojedyncze maile i telefony nic tu nie dadzą trzeba wspólnie wystosować pismo
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

dokladnie to mialem na mysli piszmy pisma wspolnie
    Nikuś D80/ 50 f1,8D/18-55 VR/Tami 55-200

Domyślnie

a masz moze jakis pomysł na takie pismo ba ja już szczerze mam dosyć
    Moja Galeria | Mój Blog

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ep09gregory Zobacz posta
    26 stycznia wyslalem aparat NIKON D80 na gwarancji i juz wiem ze aparat bedzie naprawiony koncem marca
    Wierzyć się nie chce. A ja wybrałem Nikona ze względu na serwis... Co Ci się zepsuło, że 2 miesiące trza naprawiać?

Czy jest tu ktoś zadowolony z serwisu?
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 12-02-2009 o 21:00
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów