Jazda na krawedzi (granicy przepalu), wiele temu (dosc ciekawemu) ujeciu zabrala.
Szukaj
Jazda na krawedzi (granicy przepalu), wiele temu (dosc ciekawemu) ujeciu zabrala.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
plakat na ścianę z pięknym widokiem bez wychodzenia z domu.Podoba się![]()
mniej twarda obróbka uczyniłanby z tego ujęcia piękne zdjęcie - a tak jest dobrze![]()
A nie szkoda tego uciętego drzewa z prawej?
Wybaczcie mi, profanowi - ale nie bardzo dostrzegam, skąd te zachwyty nad kolorem?... Kolorystycznie to zdjęcie jest dla mnie do tego stopnia nienajlepsze (chcę ująć to delikatnie), że nawet ewentualnie niezły kadr mnie nie urzeka. Za niebieskie niebo, niefajna zieleń, czerwonawe śniegi Himalajów na horyzoncie... Do tego te najostrzejsze jak się dało cienie.
Wiem, że powinienem piać z zachwytu, boć to przecie analog, ale czuję się jak ten słynny Gałkiewicz. On też za Chiny nie mógł pojąć, jak Słowacki wielkim poetą był.
analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...
jak dla mnie za duzo czerwieni, kontrastu i ogolnej saturacji, ale mimo wszystko fajne zdjecie, czekam na wiecej z Yosemitow!
jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...
A mnie się podoba... ci Amerykanie to nawet niebo mają niebieściejsze...
Pozdrawiam
Mati
Brakuje Clinta Eastwooda z jego śmiercionośnym Winchesterem.
hm... nie chciałbym zabrzmieć jakoś pretensjonalnie, ale czytam komentarze... i nie jestem pewien czy dotyczą tego samego zdjęcia, które widzę.
Kadr wydaje mi się zupełnie przeciętny, taki, jaki robi się po przeczytaniu pierwszej lepszej pozycji o kadrowaniu. Ziemia/niebo w stosunku 2:1, drzewka zamykające kadr na brzegach. Poza tym- w zasadzie pustka- nie ma na czym zawiesić oka. Wzrok ślizga się bez celu po środkowej części zdjęcia, nie ma punktu zaczepienia... w dodatku poziom jasności i nasycenia koloru trochę męczy.
Może jestem jakiś skrzywiony, bo patrzę przez taki, a nie inny pryzmat- leży przede mną album Adamsa- i mam wrażenie (w zasadzie to jestem przekonany), że w tym parku jest znacznie więcej ciekawych miejsc, wartych uwiecznienia i pokazania.
Jestem pewien, że przywiozłeś z Yosemite ciekawsze kadry...
http://www.ozzy.maxmodels.pl
Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.
Skontaktuj się z nami