Słuchaj, to zróbmy może tak: jak będziesz coś kiedyś zamawiał zza oceanu, to daj mi znać - zamówimy też ten wężyk i porówno za przesyłkę. Nie spieszy mi się z tym wężykiem![]()
Szukaj
Słuchaj, to zróbmy może tak: jak będziesz coś kiedyś zamawiał zza oceanu, to daj mi znać - zamówimy też ten wężyk i porówno za przesyłkę. Nie spieszy mi się z tym wężykiem![]()
Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
fanaberiafoto.eu
M.Szabelski,
No niby mogloby tak byc.... tyle ze musielibysmy kupowac u tego samego sprzedawcy... no ale bede mial na uwadze. Jednak moze to nastapic nie za szybko bo w tym tygodniu splucze sie na lustro cyfrowe Nikosia...
Spokojnie, jak już mówiłem, nie spieszy mi sięA co kupujesz?
fanaberiafoto.eu
M.Szabelski
Możesz wierzyć kolegom na słowo. Tylko w F3 jest pomiar CW w proporcjach 80/20. Bez skromnej obłudy dodam, że genialny. To jedyny aparat na świecie z takim podziałem pomiaru światła CW.
W każdym innym nikonie, w tym także w 301, pomiar CW ma proporcje 60/40.
M.Szabelski,
No niestety jesli chodzi o zakupy to stac mnie na razie tylko na D50, ale mysle ze bedzie to milym dodatkiem do mojej kolekcji manualnych eFeMek!
Vadim, w późniejszych korpusach AF pojawił się pomiar 75/25, a w F5 możesz sobie ręcznie ustawić proporcje![]()
Ten pomiar 80/20 to chyba rzeczywiscie super jest... Ciekawe czemu tylko w tym modelu wystepuje...
fanaberiafoto.eu
kiemlo o masz ci los, nie wiedziałem...Człowiek się całe życie czegoś uczy, a i tak...
M.Szabelski, tego akurat nie wiem, dlaczego tylko w F3, ale wiem, że samo umieszczenie światłomierza też jest nietypowe. Powstał korpus modułowy - samych wymiennych matówek do F3 jest ponad dwadzieścia,do tego kilka pryzmatów itp.. A wszystko wymienia się przysłowiowym jednym palcem w kilka sekund. Myślę że dłużej trwa zmiana niektórych ustawień w nowoczesnych cyfrówkach. Ja mam niestety tylko cztery matówki...
Pozdrawiam
Ja w swoim 301 mam jedną, ale za to jaaaaaaaaaką![]()
fanaberiafoto.eu
Skontaktuj się z nami