Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Torpedownie nad zatoką

Jako że mieszkam niedaleko to wybrałem się na mały spacerek i porobiłem oto takie krajobrazy
    1.torpedownia Babie Doły
    2.torpedownia Babie Doły z Oksywia widziane
    3.czynna torpedownia oksywska obecnie baza płetwonurków
    .
    d300

Domyślnie

wszystkim się "normalnie" podoba....
    .
    d300

Domyślnie

Zatrzymałbym się na dłużej przy 3 gdyby "kamyczki" u dołu były bardziej doświetlone... Kolorystyka tego zdjęcia stanowi in plus... Zdjęcie nr 1 w ogóle do mnie nie trafia, zaś na 2 zdaje się, że wykonałeś jakiś dziwny zabieg w PS...?

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

bombel
    Gość

Domyślnie

No właśnie, ta dwójka - jakiś glow poszedł, czy coś... Jeśli to rozmydlenie miało symulować mgiełkę, to zupełnie nie zdało egzaminu, a jeśli to efekt 'ahtystyczny', to się nie wypowiem ponad to, że mnie nie przekonał.

Ale trójka, gdbyby ją naswietlić porządnie, a jeszcze porządnie obrobić - tak, taki kadr będzie dobry, a w porywach bardzo dobry. Ale z tą aktualną ekspozycją to czarno widzę na tą 'bardzo-dobroć'

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Ale trójka, gdbyby ją naswietlić porządnie
    bombel - o samym znaczeniu słowa "naświetlić" w tym przypadku mógłbyś kilka tomów napisać. Nie wstominając o obróbce którą wszelako interpretujemy
    żadna z fotografii do mnie nie przemówiła, byłem w tej torpedowni i uznałem ją za nudną. Patrzyłem, patrzyłem i nic ciekawego nie wypatrzyłem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    (...)byłem w tej torpedowni i uznałem ją za nudną. Patrzyłem, patrzyłem i nic ciekawego nie wypatrzyłem...
    O tempora! o mores!!!

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

działałem wówczas pod wpływem działania długich czasów naświetlania. stąd rzec można że nie znalazłem tam miejsca dla siebie - chmur nie było do tego obserwowałem ten obiekt z promu - wiedz fotografia ND odpadła a ja zapomniałem że istnieją normalne czasy naświetlania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    działałem wówczas pod wpływem działania długich czasów naświetlania. stąd rzec można że nie znalazłem tam miejsca dla siebie - chmur nie było do tego obserwowałem ten obiekt z promu - wiedz fotografia ND odpadła a ja zapomniałem że istnieją normalne czasy naświetlania

fotki niestety nie trafiaja do mnie ,torpedownia ma ogromny potencjał i można ja robić na kilkanascie sposobów

1 o wschodzie
    2 o zachodzie
    3 w deszczowy dzień
    4 w sztormie
    5 w wieczorowo - nocnych godzinach
    6 na długim czasie
    7 w kolorze
    8 i w b/w
    9 z chmurzyskami -dramatycznie
    10 i jeszcze na wiele innych sposobów

do tego teraz trzeba dobrać kadrowanie ,poziom ,pion ,nisko ,wysoko ,blisko ,daleko ---- jezeli bedąc tam
    zastanowimy się nad sposobem pokazania tego miejsca (jest jeszcze mnóstwo pali obmywanych przez pale)
    to znajdziemy sposób na zrobienie przyzwoitej fotki

pozdrawiam

Domyślnie

spróbowałem inaczej skadrować
    .
    d300

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    1 o wschodzie
    2 o zachodzie
    3 w deszczowy dzień
    4 w sztormie
    5 w wieczorowo - nocnych godzinach
    6 na długim czasie
    7 w kolorze
    8 i w b/w
    9 z chmurzyskami -dramatycznie
    10 i jeszcze na wiele innych sposobów

do tego teraz trzeba dobrać kadrowanie ,poziom ,pion ,nisko ,wysoko ,blisko ,daleko

TO w zasadzie jak wszystkie inne zdjęcia na świecie, poza meczem piłkarskim i narciarstwem alpejskim.

Uprawnienia umieszczania postów