zależy jak mocno poszukasz od 750 do 900zł w niemczech z ichnią fakturą i gwarancją. W polsce chyba ok 1000-1100 zł. Na allegro taniej (jak się znajdzie).
Szukaj
zależy jak mocno poszukasz od 750 do 900zł w niemczech z ichnią fakturą i gwarancją. W polsce chyba ok 1000-1100 zł. Na allegro taniej (jak się znajdzie).
Radzi sobie bardzo dobrze,ponieważ maksymalnie świeci 1/700siekawe jak sigma poradzi sobie z czasami 1/250 lub 1/500
Jacek
Wczoraj na zlocie Wrocławskim zauważyliśmy że Sigma przy zdalnym wyzwalaniu zawsze ustawia ISO 100 mimo ze w aparacie było np ISO 1600 - co ciekawe kadr był cały czarny choć wydaje mi się że powienien być prześwietlony
pozdrawiam Sebastian
jeśli tak to pytanie Radzia jest nie na miejscu.Zaraz zaraz, przeciez to zalezy od korpusu a nie od lampy
Gamling nie mogę sie z tobą w całej rozciągłości zgodzić.Korpus korpusem i wiadomo,że D70 do 1/500 synchronizuje lampę. A co będzie gdy lampa na maks mocy świecić będzie powiedzmy przez 1/300s? Już będzie kicha,jak w puszcze dasz 1/500.
Krótko mówiąć,aby korpus rządził lampa musi się zmieścić w czasie nastawinym na korpusie. I ta Sigma się spoko mieści.
Jacek
Pewnie nie trwa, ale chodzi o to, jak zostanie oświetlona expozycja w tym czasie gdy migawka będzie otwarta przez 1/500, a to czasami nie jest proste i nie każda lampa daje sobie radę.
Pozdrawiam Radek
Zaraz zaraz, przeciez to zalezy od korpusu a nie od lampy.A tutaj mój cytatAle blysk lampy trwa o wiele mniej nie 1/500 sekundyGamling dwa pierwsze cytaty są Twoje.Zdecyduj się,Radzi sobie bardzo dobrze,ponieważ maksymalnie świeci 1/700s
Trzeci jest mój
Jacek
No przecież, że tak. I puszka do tego nic nie ma. Uzyskanie synchro krótszego niz producent puszki wymyślił to już sprawa hackerówNatomiast Tobie chodzilo o czas blysku dla pelnej mocy ale samej lampy tak
Jacek
Skontaktuj się z nami