Używałem EF500 DG super II ittl wraz z dwoma SB-800. Działa w pełnym CLS: Jako master, jako remote, wyzwalana lampą wbudowana także.
Polecam.
Szukaj
Używałem EF500 DG super II ittl wraz z dwoma SB-800. Działa w pełnym CLS: Jako master, jako remote, wyzwalana lampą wbudowana także.
Polecam.
Gdzie te testy, porównania?
Chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć (poza kształtem)![]()
Pozdrawiam Radek
Właśnie, właśnie.
Też jestem zainteresowany wynikami.
Na chwilę obecną mogę pchwalić się tylko jednym zdjęciem zrobionym lampą Siga EF-500 DG Super II Na iTTL. Link poniżej.
http://www.infotechnika.pnet.ws/maciekdzieci02.htm
Światło odbite od sufitu, tryb iTTL.
światło całkiem ładnie rozłożone...
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Hyhy.Ladne....Naprwde powala mnie swiatelko.
| N D200 | | 28-70/2.8 | | 70-200/2.8 VR| | SB-800 |
Bardzo przyjemna fotka!
Ciekawe jak sigma poradzi sobie z czasami 1/250 lub 1/500 ?
Jak byś miał możliwość prób (np jakaś hala), wiem ze to trudne, ale może?
Szukam lampy, która dobrze doświetli np mecz koszykówki lub footsalu w hali. Czyli współpraca z 1/500 , mocny flesz i dopełnienie zastanego światła.
Ta lampka sigmy teoretycznie to wszystko potrafi, tylko jak to jest w praktyce?
Pozdrawiam Radek
Dobrze spróbuję coś zrobić w tym klimacie, ale przypomnij się jakbym zapomniał. Co do praktyki, to już wiem, że przy przysłonie F9 i wiecej, przy stosowaniu światła odbitego - niedoświetla. Trzeba dodać na ekspozycji +1, aby było w miarę. Oczywiście gdy palnik jest wycelowany w główny obiekt, to rewelacja przy niemal każdym otworze.. Ale nie próbowałem jeszcze z dużych odległości.
Lampka potrafi dogadać sie z CLS z Niosiem. Zarówno jako główna, jako slave, z kilkoma na raz itp. Wszystko wypróbowałem organoleptycznie.
Fajnie że masz ochote się pobawić, z góry wielkie dzięki![]()
Pozdrawiam Radek
zdjątka bardzo fajne - śwaitło idealnie rozłożone.
ile to cacko kosztuje
Nikon D70, Nikkor AF-S 18-70 ED DX, Tamron 70-300 LD Macro, 50mm 1.8 Kingston 256mb i 1gb, SB800
Skontaktuj się z nami