Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Domyślnie

Bardzo trafna uwaga "czornego" co do manualnych stałek nikkora... W teatrze Af nie jest chyba aż tak istotny (tak poza tym w canonie af jest mniej czuły-ma duże problemy jak jest słabe światło!). A Wizjer d200 jest jaśniejszy od 20d. Będziesz w sklepie to zwróć uwagę na to jak również kilka innych rzeczy związanych z ergonomią i funkcjonalnością. Nie podejmuj decyzji na podstawie testów w prasie, czy internecie ...nie w tej klasie sprzętu (raz tylko popełniłem ten błąd i przestrzegam).
    Tak poza tym to wybór body tylko pod kątem szumów (...które raz jeszcze powtórze są w d200 mocno wyolbrzymione - ...do czegoś się przecież trzeba w testach doczepić...) to nie jest najrozsądniejsze.
    Pozdrawiam

Domyślnie

miałem w łapach i jest przepyszny wyświetlacz-lotnisko, telewizor-lotnisko, matówka-lotnisko, a grip wielkości kiełbasy piwnej .Jedyny minus 1600-3200, ale badam jak to duży minus, bo poza tym same plusy jak np. bezprzewodowe wyzwalanie lampy do której mnie nikon przyzwyczaił, siatkę często stosuję bo bez niej pejzaż mi się walił (to nic, że w D70 trochę krzywo, ale się przyzwyczaiłem do tego sprzętu) itd.
    d70 i inne zabawki

Domyślnie

To się wtrące

Sam robie i na koncertach i w teatrach i... to troche demonizowanie ze jest az tak ciemno.

Staram sie robic na ISO800 a nawet mniej, choc faktycznie czasem (ale nie znowu az tak czesto) bez ISO1600 jest ciezko.

Robie Tamronem 28-75/2.8 i Nikkorem 80-200/2.8.
    Czasami podepne N 50/1.4 i juz zupelnie bardzo rzadko N 18-70/3.5-4.5.

Za to zdecydowanie moim "najulubienszym" szklem jest 80-200/2.8 + co bardzo wazne MONOPOD.

Przymierzalem sie do 70-200/2.8 VR ale... Z tego co widze, to problemem najczesciej nie jest poruszenie obiektywu, tylko poruszenie sie wykonawcy, a to VR nic nie daje.

Obecnie robie D70s z BP (i z dzialajacym spustem, ale to juz kiedys pisalem ) i wielkimi krokami (tydzien? dwa?) zbliza sie zmiana na D200 (troche dla szumow, ale bardziej dla ergonomi, zdjec seryjnych i uszczelnien).

Jesli ktos ma ochote to zapraszam na:
    http://www.adak.int.pl
    Jest tam troche probek.

Za to jeszcze raz zaznacze - monopod.
    Bez niego i reka odpada i czasow nie daje sie super osiadnac (o ile nikt sie nie macha).
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie

Moze i D200 nie jest najlepszy ale...

Jest o wiele lepszy od D70 ktorym dotychczas klepalem zdjecia koncertowe.
    To w ogole nie ma o czym mowic - po pierwsze fantastycznie naswietla i dotychczas nie uzylem chyba zadnej korekty (co w D70s bylo standardowym postepowaniem, gdy postac stoi na czarnej scenie).
    Po drugie matryca faktycznie jest lepsza o ok. 1 dzialke - robie zdjecia przy ISO 1600 i wygladaja jak z D70s przy ISO800.
    Moze to odszumianie? Moze cuda realizowane przez software? Whatever - ale fakt faktem, ze ISO1600 w D200 jest o wiele lepsze niz ISO1600 w D70/D70s i mnie wystarcza w zupelnosci (te ogladane w 100% tez).

Pomine szybszy AF i cala reszte ciekawych funkcji (GRIP! - choc grip do D70s sobie zmajstrowalem), to zupelnie inny korpus...

Domyślnie

Adak,
    krociutkie pytanko spowodowane doskonala jakoscia zdjec na Twojej stronie : czy w teatrze, na koncercie uzywasz lampy? czy tylko monopod i sprawna reka...?
    www.klinika-urody.eu | Nikon D700 | Nikkor 17-35/2.8 | Nikkor 50/1.4 | Nikkor 105/2.8 Macro | CZ 85/1.4 | (...) MAC addicted (...)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bast3k
    Adak,
    krociutkie pytanko spowodowane doskonala jakoscia zdjec na Twojej stronie : czy w teatrze, na koncercie uzywasz lampy? czy tylko monopod i sprawna reka...?
    Milo mi ze tak to oceniasz
    Lampy nawet czasem w teatrze pozwalaja uzyc, ale ja jej bardzo nie lubie i nigdy z niej nie korzystam.

Na pewno duzy wplyw ma pozniejsze pomniejszanie - ew. poruszenie mocno sa tuszowane w takim wypadku.
    Poza tym w teatrze swiatlo z reguly jest - gorzej jest na koncertach.

Tak czy siak: monopod + jasne szklo.
    I juz

Ps. Dzis BloodHound Gang w Stodole
    Ps2. Jesli rzucisz okiem na moja "strone" to ostatni koncert ("Pustki" w Trójce) jest juz robiony D200 - troche mniejszy szum.

Domyślnie

masterstwo!!!
    www.klinika-urody.eu | Nikon D700 | Nikkor 17-35/2.8 | Nikkor 50/1.4 | Nikkor 105/2.8 Macro | CZ 85/1.4 | (...) MAC addicted (...)

Domyślnie

Jk ma racje w 100%
    www.trphoto.pl
    D70(NIE CHCE GRIPA) / D200(MAM GRIPA) Nikkor 10.5mm/50mm/28-70mm/80-200mm SB 26/800 ..I na smaczek ... 622 Sunpaczek

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów