ja pomijam wszystkie inne wady czy zalety - bo jedna jest dla mnie na tyle "denerwująca" że zniecheciła do oceny innych parametrów, a mianowicie: czy koniecznie KAŻDY kadr musi byc ukośny ? - rozumiem jeden albo dwa - bo tak akurat pasuje do dynamiki obrazu, ale wszystko ? Dodatkowo #3 to nie ukos a krzywy horyzont (dałbym tą górną barierke jednak poziomo)
Generalnie spory bałagan, który starałes sie ratowac tymi dziwnymi kadrami, taki #2 zupełnie bez sensu tak wielki kadr, cała reszta też taka "bez jaj" - ot aby coś pokazać. Poza brakiem wyczucia co do kompozycji kadru, prawdopodobnie wychodzą tu braki sprzętowe - wiadomo że nie każdy chce wydać worek kasy na sprzet, ale też nie musi wtedy dawać wszystkich zdjęć do oceny - bo estetyka zdjęć z takich imprez wykształtowała w odbiorcy zapotrzebowanie na inny "widok" - i te zdjęcia są po prostu skazane na kleskę... niestety fotografia sportowa którą chciałoby się pokazywac do oceny, wymaga drogiego sprzetu, jasnych szkieł pozwalajacych na wyselekcjonowanie glównego motywu z tła, itp... Może należałe wejśc do boksów i zrobić troche fajnych obrazków stojących aut - może byłoby lepiej...
PS. no i widze teraz w podpisie Twoje zabawki i powiem - słabo mi... myślałem że to jakieć 18-200 czy 70-300/5.6 - z sigmy 2,8 jednak można wyciągnąć dużo wiecej... a z 10-20 w pitstopie - jezu bajka... oj to jedynka niestety, no może z plusem

Skontaktuj się z nami