Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Crumpler 7 Million Dollar Home - torba

Chcialem zwrocic uwage na dosc ciekawa, a zarazem pojemna i dyskretna torbe foto. U nas Crumpler kojarzy sie
    co prawda raczej a gadzetowatywmi torbami krzyczacycmi na wszystkie strony, niemniej jednak asortyment producenta sprzedawany za wielka woda jest nieco inny. I po przejrzeniu cambagow i przeczytaniu kilku recenzji
    zdecydowalem sie zamowic pojemnik na 7 milionow dolarow (ot taka nomenklatura producenta dla okreslania
    pojemnosci toreb, dostepne sa warianty od 2 do 7 milionow, oraz najwieksza torba nazywana brazilian dollar home.

Wyglad zewnetrzny, jak normalny messenger bag, jedynymi oznaczeniami na zewnatrz jest logo z przodu oraz to samo
    na pasku naramiennym, logo jest przyszyte, wiec bardzo latwe do zlikwidowania. Dostajemy w efekcie czarna torbe
    messenger no-name.

Przednia klapa posiada podwojne zapiecie na plastikowy zatrzask oraz rzep, przydatne jak chcemy cos wkladac/wyciagac, nie trzeba za kazdym razem zapinac torby na full, a mamy pewnosc ze nie bedziemy
    biegac z otwarta torba.

W przedniej kieszeni zapinanej tez na rzep wchodzi bez problemu np. lampka (na fotce sb600)
    Jest tam tez zapinana na zamek siatka, gdzie mozna wrzucic rozne luzne *******y.

Tu widoczne ujecie otwartej torby. Tam gdzie jest troche wcisnieta lampa sa takie jakby
    kieszonki, gdzie rowniez mozna powciskac rozne *******y (jak sie uprzec to sb600 tez prawie
    cala wejdzie), ale to raczej na pionowe drobiazgi jest.

W pakiecie mamy oczywiscie sporo tych jak to sie nazywa na rzepy, za pomoca ktorych
    mozna sobie dzielic przestrzen w srodku wg wlasnych upodoban.

Obiektyw siedzacy w trobie to 70-200 vr z odwrocona oslona.

Tu foto (z komorki takze prosze wybaczyc). Z lewej strony 70-200vr, obok D700 z gripem
    + 24-70/2.8 i oslona w pozycji praca, z prawem strony pod spodem siedzi 50/1.4 oraz 17-35/2.8
    z odwrocona oslona. Lampa z przodu jak na zdjeciu wyzej. Calosc po zamknieciu, zlikwidowaniu
    loga wyglada jak normalny messenger, jakie dookola nosza studencji, pracownikcy itp itd
    nie wywolujac skojarzen ze sprzetem foto.

To tyle, nigdy recenzji nie pisalem, wiec jesli sa pytania prosze pisac, chetnie odpowiem.

Dane torby - wymiary mozna znalezc na www.crumplerbags.com - ale uprzedzam ze strona jest
    masakryczna, mnostwo flash itp *******. Torby nie ma na europejskiej stronie crumplera i z tego
    co zdazylem sie zaorientowac nie jest w Europie oficjalnie sprzedawana.
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 28-09-2008 o 20:00

Domyślnie

www.fotorimex.pl tu mają dużo crumplera, jak na mój gust inne jest nazewnictwo, ale to jeden pies.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bielik Zobacz posta
    www.fotorimex.pl tu mają dużo crumplera, jak na mój gust inne jest nazewnictwo, ale to jeden pies.
    To masz zly gust Crumplery sprzedawane u nas (EU) i US to zupelnie inne modele. Tez myslalem, ze u nas
    kupie, ale d..a blada. Seria sprzedawana u nas czyli The Daily to mix torby foto i torby na laptopa, czyli w
    The Daily porownywalnej wielkoscia z ta moja wchodzi mniej sprzetu foto, bo miejsce zajmuje kieszen na
    laptopa, a z kolei zeby upchnac tyle same sprzetu trzeba kupic wieksza, z czego czesc miejsca, jest
    marnowana.

Nie jest latwo niestety znalezc dobra torbe foto, ktora na torbe foto wygladala nie bedzie, chcialem pierwotnie
    cos z Lowepro, ale tutaj na kilometr widac ze to torba fotograficzna.

Ciekawa alternatywa - jezeli zalezy nam na dyskrecji - jest tez Urban Disguise Think Tanka.

http://www.thinktankphoto.com/ttp_product_UrbnDsgs.php
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 28-09-2008 o 23:01

Domyślnie

ja mam Crumlera Long Schlong, kupowanego w Polsce. imo mieści się nawet więcej niż w tej twojej, natomiast dostęp jest trochę gorszy. Pamiętam że swego czasu pomieściła nawet D70+18-70+T12-24+kiev88+trochę dupereli czyli filtry, światłomierz, filmy i LOMO więc jak najbardziej polecam tę firmę bo robią naprawdę dobre jakościowo torby na dodatek są niepozorne

Domyślnie

o gustach się nie dyskutuje;] akurat czarno-szare nie rzucają sie w oczy, a z pakownością nie będę sie spierał.
    tylko czy każdemu by się chciało sprowadzać torbę zza oceanu?

Domyślnie

A ja nikogo nie zmuszam do kupowania, tylko prezentuje jako IMHO ciekawa alternatywa dla toreb
    dostepnych u nas na rynku. Zawsze lepiej miec wiekszy wybor niz mniejszy, prawda ?

Co do sprowadzania rzeczy zza granicy, to ile ludzi tyle opinii. Jednemu sie nie chce, ktos inny
    bedzie sie bal ze go zrobia w konia, komus innego nie bedzie chcialo sie czekac itp. itd.
    Ja kupuje dosc czesto (nie ze wzgledu na foto) w zwiazku z tym do zakupow online za granica
    podchodze identycznie jak do zakupow w kraju. Jesli moge cos dostac za granica, czego nie ma
    w PL, ale jest drozsze i cala zabawa ma w tym przypadku sens, to sie nie zastanawiam tylko kupuje.

Domyślnie

kichu1979, nie masz moze fotki tej torby na kims? nie moge sobie skali wyobrazic
    d300 mb-d10 n16-85 n50/1.4ais n55/2.8 n70-200 mf055xprob+488, sb-900
    wlasne gniotowanko

Domyślnie

Zrobie i wstawie wieczorem

Domyślnie

Kartka A4 punktem odniesienia

Torba o tyle ma fajne proporcje, ze przy dlugosci i wysokosci relatywnie niewielkiej jak
    widac, ma calkiem niezla szerokosc (co widac na fotce wyzej z D700), dzieki czemu
    wjedzie sporo rzeczy przy dosc kompaktowych wymiarach.

Sporo zdjec jest tez na cambags.com

Domyślnie

dzieki, juz mam obraz
    d300 mb-d10 n16-85 n50/1.4ais n55/2.8 n70-200 mf055xprob+488, sb-900
    wlasne gniotowanko

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów