Otóż szukam plecaka - pewnie wiele osób nad tym samym myslało....

Nie chodzi o taki zwykły plecak foto, tylko o taki dwukomorowy. Jedna komora oczywiście fotograficzna (Dwa obiektywy i jedna lub dwie puszki), druga komora "transportowa" czyli parędziesiąt litrów na kurtkę, ręcznik i zapasową bieliznę np. na 4 dni. (z doświadczenia wiem że to jakos 50 l. wystarczy).

Osobiście myślałem nad kupieniem plecaka trekingowego i rzerobieniem dolnej komory, ale nie wiem czy to do konca dobry pomysł. Rzecz w tym, że zwykle w takich plecakach komora foto wypadała by na dole a to chyba niezbyt bezpiecznie dla sprzętu no i mało ergonomiczne bo żeby sprzęt wyciągnąć - trzeba kłaść plecak i grzebać w jego dole. Kiedyś dawno temu widziałem taki podobny plecak z niesamowitym patentem - otóż aparat był wyciagany z boku plecaka. Przy odpowiedniej wprawie można było go wyciągnąć prawie nie zdejmując plecaka z pleców. No niestety komora transortowa była strasznie mizerna (ok 20 l. czyli kurtka, mapa i kanapki)

Czy wiecie gdzie coś takiego mozna dostać, lub przynajmniej jakim tropem iść? Czekam na pomysły, bo pewnie wielu osobom coś podobnego chodzi po głowie ...