Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Ostry

Domyślnie

Artur...trenuj tą technikę,bo szczerze mówiąc.......niewiele widzę tutaj....
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturborzecki Zobacz posta
    ah zle troche napisalem z tymi ekspozycjami - chodzilo mi o to ze zrobilem 7 takich samych zdjec tylko z rozna GO a nie ekspozycja... w PSie nakladalem na siebie te 7 fotek tzn tylko ostre fragmenty tak aby caly pajak byl ostry...
    Nie, no zaraz - właśnie dobrze napisałeś w pierwszym poście i mniemam, że zostałeś też dobrze zrozumiany. Wykonałeś 7 różnych ekspozycji (nie mylić z czasem ekspozycji) kręcąc jedynie pierścieniem ostrości przy kolejnym ujęciu, tak aby po złożeniu zwierza do kupy w PS otrzymać go całego ostrego jak brzytew. Popraw mnie jeśli błądzę.

PS. W plenerze jakoś słabo to widzę...
    (...\/...)

Domyślnie

Burkinafaso - tak dokładnie o to mi chodziło no w plenerze to jest totalnie nie wykonalne - tylko studio i statyw. (tzn mozna aparatem ruszac na boki bo i tak potem na warstwie sie dopasowuje obrazy, wazne zeby sie nie zblizyc sie lub oddalic bo wtedy inny rozmiar robaczka sie robi i lipa..)

Borregaard - ale pająka widzisz? :P hehe

artur
    Artur Borzęcki Photography
    Nikon D700 ; N24-70mm 2.8 ; N50mm 1.8 ; Sigma 150mm EX Macro ; SB 900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Burkinafaso Zobacz posta
    Nie, no zaraz - właśnie dobrze napisałeś w pierwszym poście i mniemam, że zostałeś też dobrze zrozumiany. Wykonałeś 7 różnych ekspozycji (nie mylić z czasem ekspozycji) kręcąc jedynie pierścieniem ostrości przy kolejnym ujęciu, tak aby po złożeniu zwierza do kupy w PS otrzymać go całego ostrego jak brzytew.
    dlaczego nie mylić... jezeli tzw ekspozycja jest kombinacją czasu i przysłony, to z wypowidzi Artura można zrozumieć, że końbinował z jednym i drugim, co widać przy porównaniu obu zdjęć(jedno jasniesze od drugiego). Jednocześnie w późniejszej wypowiedzi uściślił, rozwiewając watpliwości

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    dlaczego nie mylić... jezeli tzw ekspozycja jest kombinacją czasu i przysłony...
    Właśnie dlatego nie mylić.
    Pozdrawiam,
    (...\/...)

Domyślnie

bdb,fajne kolory zrobiłes

Domyślnie

ja tam wolę dobry rozkład GO , a mz mniejsza głębia dodaje uroku i malowniczości .....jest program do takiego czegoś ale nie pamiętam jaki !!!

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Wyszło naprawdę bardzo fajnie

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

wyszło świetnie, mogłeś tylko nie pisać, że zajęło to 3 godziny

Domyślnie

Kaktus super, ale te 3 godziny.....

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów