Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Ostry

Domyślnie Ostry

Witam,

Zrobiło się cieplej i ustrzeliłem jeszcze jednego pajączka. Tym razem testowałem technikę zwiększonej GO - zrobiłem 7 ekspozycji z różną GO i wszystko połączyłem na warstwach w PS (3h roboty...) Rezultat:

Oryginał wygląda tak:

To pierwszy raz więc jest jeszcze nad czym popracować ale technika mi się podoba, szczególne jak dokupie pierścienie i nie będe musiał crop'owac fotek...

pozdrawiam,
    Artur
    Artur Borzęcki Photography
    Nikon D700 ; N24-70mm 2.8 ; N50mm 1.8 ; Sigma 150mm EX Macro ; SB 900

Domyślnie

Gdyby nie wstęp o 3h roboty w PSie, duuużo bardziej by mi się podobało. Robisz dobre zdjęcia i bez takich ekscesów, więc po co? Pytam zupełnie poważnie.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Po to zeby uzyskac efekt jaki widac a jest on bardzo dobry! Swietne zdjecie!

Domyślnie

A jak Ty tego pająka utrzymałeś bez ruchu przez 7 ekspozycji? Zahipnotyzowałeś go wcześniej?
    Kawał dobrej roboty
    FX/DX/CX/www

Domyślnie

Hmmm... za hipnozę owszem brawo, ale drążąc temat- mając wolne 3h wolałabym je spędzić na próbie zrobienia dobrego zdjęcia, a nie na tworzeniu dzieła sztuki w PS. Może jestem staroświecka, ale lubię oglądać zdjęcia, które same w sobie są sztuką, a nie odwrotnie. Naprawdę efekt finalny Twojej pracy jest super, ale wolę te mniej "zapracowane"
    Pozdrawiam

Domyślnie

Ania_G .. a ja wole Twój poprzedni avatar Autor nastepnym razem sie nie przyzna, że cokolowiek "cudował" programowo i będzie oki

Inna sprawa, że jakiegos specjalnego efektu tych działań z łączeniem zdjęć w róznej ekspozycji nie widzę - poprostu 1ka jest jasniejsza, co można było zrobić na jednym zdjęciu. Jedynie zabawa z róznymi GO przxyniosła widoczny efekt, bo przednie odnóża załapały się na nią (GO)

Naprawde ładna fotka i kolorek nasycony w porównaniu z 2ką

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    Ania_G .. a ja wole Twój poprzedni avatar
    Nikuś, ja kocham latawce, szczególnie te na przelotowej Makro - to przygoda, dzięki której uczę się panować nad aparatem. I to też wciąga W pudle ciągle czeka, na lepsze czasy, Synta.
    Pozdrawiam

Domyślnie

7 różnch ekspozycji jednego "herbatnika" w tej samej pozie??? Matuś jedyna - toż ja często z jedną mam problem, bo mi w kadrze jeno przecudnej urody tło zostaje... Czas się chyba w Super Gluta zaopatrzyć.
    A poważnie - za wkład pracy oczywiście uznanie, technika jest skuteczna - GO ewidentnie się zwiększyła ... Ale ten drugi też jest ostry ... tam gdzie trzeba. Kapkę tylko krzywą nagiąć.
    Pozdrawiam,
    (...\/...)

Domyślnie

ah zle troche napisalem z tymi ekspozycjami - chodzilo mi o to ze zrobilem 7 takich samych zdjec tylko z rozna GO a nie ekspozycja... w PSie nakladalem na siebie te 7 fotek tzn tylko ostre fragmenty tak aby caly pajak byl ostry...

Nie moge znalezc stronki na ktorej widzialem ta technike, generalnie jest ona dobra przy pierscieniach i szklach powiekszajacych gdzie skraca sie GO do minimum.
    Pajaczek wysiedzial tyle czasu dzieki mojej technice z woda i przykryciem... posiedzial okolo 1h przykryty szklanka na pomidorku w misce z woda... uspokoil sie i moglem strzelac do woli...

Trwalo to 3h bo pierwszy raz sie za to zabralem... i tak juz wiem jak mozna to znacznie skrocic. Musze potrenowac w przyszlym sezonie jak dokupie pierscienie... na razie - ot taki eksperyment

artur
    Artur Borzęcki Photography
    Nikon D700 ; N24-70mm 2.8 ; N50mm 1.8 ; Sigma 150mm EX Macro ; SB 900

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów