Szukaj
Szkoda uciętych skrzydeł.Kadr zbyt centralnie,więcej miejsca przed ptakiem.Sam motyw tak trochę od d..y strony ale możemy dzięki temu obejrzeć dokładnie grzbiet i pióra ogonowe czapli.
Kolorystyka i ostrość OK.
Ptaki w locie to trudny temat ale walcz dalej-życzę powodzenia.
Pozdrawiam
tomek61
www.tomaszkubis.pl
Mysle, ze takie ujecie nie powinno wystepowac samodzielnie.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
1.Za wysoka perspektywa,spróbuj z poziomu ptaka(o ile oczywiście pozwalają warunki terenowe)
Trawy na pierwszym planie troszkę rozpraszają.
Ogólnie OK ale temat rozwojowy.
2.Ogólnie OK ale troszkę szkoda ( niepełnego) odbicia ptaka w wodzie
Widzę że temat czaplowy kontynuujesz od dawna i jest coraz lepiej.
Pozdrawiam
tomek61
www.tomaszkubis.pl
Wodę oczywiście widzę ale na 2.--pomyliłem numerki,przepraszam.
No cóż chciałem pomóc ale widzę że jesteś nastawiony zaczepnie.
Fotografuje przyrodę od ponad 25 lat i cały czas się uczę.Każda uwaga oglądających moje zdjęcia jest b.cenna i staram się wyciągać wnioski i doskonalić warsztat.
To naprawdę procentuje i przynosi wymierne efekty , przede wszystkim dla własne satysfakcji ale także ot chociażby w postaci wygranych w prestiżowych konkursach fotografii przyrodniczej,wydrukowania zdjęć w albumach itd (ja się wcale nie chwalę...)
"fotograf" nie najeżaj się bo ja Ciebie nie atakuję.Chciałem pomóc ale już nie ma sprawy.
Życzę powodzenia,samozaparcia i wielu wspaniałych chwil spędzonych w terenie.Najlepsze zdjęcie jest zawsze gdzieś tam przed nami..i dzięki Bogu!
Pozdrawiam
tomek61
www.tomaszkubis.pl
Ej no daj spokoj, nie jestem nastawiony zaczepie bo niby czemuChyba zle mnie zrozumiales
Chcialem tylko sprostowac ze na jedynce i na dwojce nie widac zadnej wody, woda jest tylko na trojce. Zwroc uwage ze na tej trojce odbicie czapli jest cale, nic nie jest obciete.
Pozdrawiam i dziekuje za kometarze
Edit - I jeszcze raz sorki ale zle mnie zrozumialesi nie jestem nastawiony zaczepie zeby nie bylo
![]()
Witaj ponownie,
z tym odbiciem chodziło mi nie o ucięte tylko w miejscu odbicia głowy czapli ,pływa (chyba) jakieś zielsko które zamazuje odbicie, ale to oczywiście nie Twoja wina.I " na tym to właśnie polega".
Nigdy nie jest "idealnie" i dzięki temu mamy do czego dążyć.
Sprawa wyjaśniona i wszystko jest OK,jeśli nie chcesz abym komentował Twoje zdjęcia to daj sygnał.Moje komentarze nie są złośliwe ale staram się wytknąć błędy aby na przyszłość można je było wyeliminować.Nie jestem wyrocznią w tym temacie i cały czas "terminuję" ale czasem mogę pomóc(mam nadzieję)
Pozdrawiam
tomek61
www.tomaszkubis.pl
Przypomina mi to logo zenita![]()
Pentax *istDS
Skontaktuj się z nami