Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16
    bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ozzy Zobacz posta
    poza tym, bombel miło Cię znowu widzieć na forum
    Dzięki za miłe słowa, witaj...

A wracając do passpartout - jak kolor ścian jest tak intensywny jak na obrazku, to doradzałbym raczej jaśniejsze niż ciemniejsze, duże, z mało intensywnym kolorem (może być zszarzały i wyblakły kolor dawnego papieru pakowego), za to z ładną, niezbyt drobną - a raczej przeciwnie - fakturą. Obrazek sam w sobie nie jest agresywny, więc dawanie mu czegoś intensywnego jak czysta biel czy czerń dookoła nie stworzy chyba miłego wrażenia.

Domyślnie

dziękuję wszystkim za rady
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

autograf
    Gość

Domyślnie

Lepiej powiedz co wymyśliłeś? Sam jestem ciekaw jak to wyszło

Domyślnie

skłaniam się w kierunku pomysłu bombla- passpartout wielkości 100x70cm, jasnoszare. W przyszłym tygodniu się tym zajmę- mam nadzieję, że wyjdzie ok
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ozzy Zobacz posta
    skłaniam się w kierunku pomysłu bombla- passpartout wielkości 100x70cm, jasnoszare. W przyszłym tygodniu się tym zajmę- mam nadzieję, że wyjdzie ok
    I to jest bardzo dobry pomysł - kumpela mnie się posłuchała i dała w kolorze szarej (sic!) karty - powiedziała, że od tej pory już tak zawsze będzie robiła

bombel
    Gość

Domyślnie

JA też najbardziej lubię szare passp..., ale ja mam ściany 'niewidzialne' - białe lub bardzo jasno i stonowanie kolorowe. Kolor ścian jest tak bardzo mało intensywny, że w zasadzie nei odbija się to jakąś szczególną interakcją z kolorem passpartout i obrazków. Ściany są niewidzialne - i ja się z tego cieszę, bo w takich pomieszczeniach odpoczywam prawdziwie.

Jak da się całkiem szare na tak wściekle pomarańczowej ścianie - to szare będzie wyglądać jak niebieskawe. Tak widzi mózg. Do takiego intensywnego koloru wziąłbym raczej ciepłe szare niż neutralne czy zimne - ale też uwaga: to cały czas ma być szare, a nie żółto-szare, czy ciemno-pomarańczowo-szare...

W ogóle ja to mam takie zdanie, że passpartout ma być mało widoczne i ma stwarzać pustą przestrzeń dookoła. Cały problem w tym, że czasem całowity brak czegokolwiek (czyli biel) paradoksalnie nie stwarza PUSTEJ przestrzeni, tylko razi...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów