Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Jaki kolor pass-partout

Nie mogę się zdecydować wydruk szerokości ponad 60cm

Jaki kolor wybrać?

biały?

czarny?

może jeszcze jakiś inny?
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

autograf
    Gość

Domyślnie

Kolor ściany na jakiej będzie wisiał?

Domyślnie

bez względu na kolor sciany - biały

Domyślnie

ściana- delikatny pomarańczowy
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malibu Zobacz posta
    bez względu na kolor sciany - biały
    No a ja bym nie był taki pewny. Dlatego też zadałem wcześniej pytanie.

Domyślnie

założyłem że mało kto ma czarne sciany - ale maluj sobie autograf jak chcesz

autograf
    Gość

Domyślnie

@ozzy
    Pozwoliłem sobie co by łatwiej było sobie wyobrazić

@malibu
    Przecież nie wiesz gdzie będą wystawione prace. Może to będzie jakiś klub, przecież występują ciemne lub bardzo ciemne ściany.

bombel
    Gość

Domyślnie

A dlaczego dajesz alternatywę biały albo czarny? Jak dla mnie w passpartout liczą się nie tylko, a przynajmniej nie tylko te dwa skrajne odcienie. Pośrodku jest jeszcze cała gama odcieni, przy czym, im bardziej mdłe będzie na wydruku, tym lepiej.

Na przykład wściekle pomarańczowe na ekranie będzie się prezentować pięknie, ale na ścianie będzie przeraźliwy rzyg nie do zniesienia; za to jasno-brudno-kremowe, na wydruku i ekranie obrzydliwe - na ścianie będzie miało szlachetny charakter i będzie świetnie robić to, do czego służy: będzie robić światło wokół obrazka, i przy okazji nie przyćmiewać samego dzieła.

Ja jeszcze lubię fakturę papieru - jak ma ładną, to brzydko-bury kolor wcale nie jest brzydki, a nawet wręcz przeciwnie, nabiera szlachetności. Bo mówimy o ładnym i fachowym, z ładnego papieru passpartout, a nie po prostu o ramce dookoła zdjęcia, pozostałej po wydruku, tak?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    A dlaczego dajesz alternatywę biały albo czarny?
    daję?
    Cytat Zamieszczone przez ozzy Zobacz posta
    może jeszcze jakiś inny?
    Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Ja jeszcze lubię fakturę papieru - jak ma ładną, to brzydko-bury kolor wcale nie jest brzydki, a nawet wręcz przeciwnie, nabiera szlachetności. Bo mówimy o ładnym i fachowym, z ładnego papieru passpartout, a nie po prostu o ramce dookoła zdjęcia, pozostałej po wydruku, tak?
    Mówimy tylko i wyłącznie o ładnym, fachowym i ciętym na wymiar przez ludzi, którzy zajmują się oprawą tego typu rzeczy

Kolor ścian z tego co pamiętam jest mniej więcej taki (pisząc delikatny, miałem na myśli taki trochę pastelowy... innymi słowy- nie-walący-po-oczach

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    @ozzy
    Pozwoliłem sobie co by łatwiej było sobie wyobrazić
    nie mam nic przeciwko jak ktoś ma ochotę, to proszę się nie krępować

poza tym, bombel miło Cię znowu widzieć na forum

Domyślnie

mi bardzo ostatnio sie spodobaly neutralne szare pass-partout.. bo czemu niby sie ograniczac tylko do czarnych i bialych?
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów