Close

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 84

Domyślnie

Ja bym chętnie zobaczył takie same ujęcia zrobione tym Zeissem i Nikkorem 35.

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciek zolkiewski Zobacz posta
    Ja bym chętnie zobaczył takie same ujęcia zrobione tym Zeissem i Nikkorem 35.
    kh29228 - przecież napisłem, że bokeh to kaszana-lniana...
    Na poważnie - moim zdaniem Nikkor 35/1.4 ma ładniejszy bokeh, z tym że do rzetelnej oceny potrzebne jest bezpośrednie porównanie takich samych lub co najmniej podobnych kadrów.

Pozdrawiam

Domyślnie

jedyne co moge zrobic to zrobic porownawcze testy z 35/2 AF
    czy bokeh to kaszana - kwestia gustu
    na pokazanych tu fotkach w tle glownie przewija sie trawa ktora nielatwo daje sie "rozmywyc"
    podobne kadry z 50/1.4 AF wygladaja duzo gorzej
    wracajac do samego szkla i dotyczy to obydwu zeissow
    standardowo ustawione suwaczki smart sharpen pod nikkory w tym przypadku okazaly sie za mocne,szkla same w sobie geleruja cholernie ostry obraz
    druga sprawa to kontrast,dotychczas mniej czy bardziej przesuwalem tym suwaczkiem przy obrobce,teraz nawet na milimetr nie ruszylem
    czy slonce czy deszcz,czy pod swiatlo czy nie,zeissy sa niezwykle kontrastowe
    Road to Manila

Domyślnie

Prawdę mówiąc, jedyny bokeh z 35-tki bez specjalnych zarzutów to chyba Summicron-M 35/2 v4 ("The King of Bokeh" ), ewentualnie Summicron-R, a i tak nie zawsze. Obrazki z tego Zeissa fajne... z tego co piszesz 'kontrastowość' szkieł tej produkcji jest cechą ponadsystemową.

pebees
    Gość

Domyślnie

Wszystko fajnie, ale żeby to jeszcze AF miało..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Wszystko fajnie, ale żeby to jeszcze AF miało..
    To chyba największy ból...
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

mariobigamista, nie wiem, od kiedy u Ciebie występuje ten wirus, ale zrobiłeś TOP-ZAKUPY.
    pebees, i całe szczęście,*że nie ma żadnych zbędnych popierdułek w stylu AF. Ale co ja Ci będę to tłumaczył, jak Ty zielony jesteś...

Pozdrawiam

Domyślnie

wirus pojawil sie nagle
    najpierw byl kilka mies temu hassel i zauwarzenie ze zrobienie 12 zdjec w godzine jest mozliwe i sprawia frajde,zwlaszcza ze jest to 12 dobrych,przemyslanych zdjec
    jak zobaczylem ze D3 sie kurzy to trzeba bylo dorzucic mu jakies wspomagacze
    no i padlo na zeissy

Road to Manila

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    pebees, i całe szczęście,*że nie ma żadnych zbędnych popierdułek w stylu AF.
    Za słaby wzrok mam do mojego defifty, żeby się bez af paprać..
    Ale co ja Ci będę to tłumaczył, jak Ty zielony jesteś...
    Banana? :P

Talking

Ostrość pierwszorzędna, bokeh jak bokeh, ale do wbijania gwoździ to te Zeissy się nie nadają. Zagapiwszy się nieco przywaliłem raz moim 1,4/50 ZF (podpiętym do FM2) w krawężnik. Osłona przeciwsłoneczna z jednej strony trochę się przygięła, o jakieś dwa milimetry. Widać, że azjatycka robota. Prawdziwy niemiecki Zeiss by się nie wygiął
    Ostatnio edytowane przez JacekB ; 27-09-2008 o 19:34

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów