Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie nauka ciemni w Warszawie

Witam!
    Chciałbym nauczyć się wywoływania i powiększania fotografii w ciemni.
    Czy ktoś jakiś kurs lub zajęcia w Warszawie, na których można zdobyć takie umiejętności.
    Nie chcę zapisywać się na ogólne zajęcia fotograficzne, interesuje mnie wyłącznie ciemnia.
    Może ktoś prowadzi zajęcia indywidualne?
    Wszelkie sugestie mogą się przydać.
    "Best wide-angle lens? Two steps backward" and "look for the 'ah-ha'." Ernst Haas

Domyślnie

Tez wydawalo mi sie to baaaaaaaaaaardzo skomplikowane, ale tak naprawde sprowadza sie to do ustawienia ostrosci na powiekszalniku, ustawienie maskownicy zgaszeniu światła, wlozeniu kartki, odpaleniu powiekszalnika na 10 sec /lub mniej lub wiecej/ i zamoczeniu kartki po kolei w 3 kuwetach. W jednej dłuzej w innej krocej... i powieszeniu kartki na sznurku. Proste, nie?

Domyślnie

zamiast kursu proponuje (jesli masz miejsce) kupic powiekszalnik i osprzet na poczatek najtanszy papier, przeczytac jakas ksiazke albo poradniki w sieci i zaczac wywolywac
    to jest naprawde najlepsze rozwiazanie

Domyślnie

Możesz poszukać w domach kultury, często organizowane są dla młodzieży zajęcia z fotografii. Z kursów znam tylko jedne, nazywają się Formaty. Z tego co wiem to działali w kilku większych miastach i można było nauczyć się pracy w ciemni. Ale za cenę tego kursu miałbyś porządny powiększalnik z osprzętem i literaturę do tego więc może lepiej zrób jak radzą przedmówcy. Na kursie prawdopodobnie nauczyłbyś się podstawowych czynności a reszta to już metoda prób i błędów.Równie dobrze można eksperymentować w domu.

Uprawnienia umieszczania postów