Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie Uszczelnienie D300

Witam

Mam takie pytanie. Korpus D300 jak wiadomo został uszczelniony systemem o-ringów. Natomiast o ile dobrze mi sie wydaje, uszczelnienie to nie dotyczy mocowania obiektywu z korpusem. Czy w zwiazku z tym mozna dokupic jakis rodzaj uszczelki pomiedzy bagnet obiektywu a korpusu ktory załatwiłby sprawę? Istnieje cos takiego, ktoś o czymś takim słyszał? z góry dziękuję za rady zorientowanych
    Ostatnio edytowane przez remiksson ; 25-09-2008 o 15:27 Powód: błąd ortograficzny

Domyślnie

niektóre obiektywy np. 17-55/2.8AFS mają uszczelke na bagnecie
    D300, i klamoty do niego
    R.E.Durka

Domyślnie

Uszczelka okołobagnetowa jest w profesjonalnych i półprofesjonalnych obiektywach, takich jak N17-55. D3 też nie ma uszczelki na bagnecie.

Domyślnie

czyli nie ma zadnej mozliwosci na uszczelnienie tego połaczenia poza zakupem profesjonalnego szkła za kilka tysięcy zł? Sadzilem ze moze taka uszczelke mozna zakupic i stosowac z kazdym obiektywem...
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

w Delhi widziałem osłonki na D200/300/3
    wygladalo jak zrobione z jakies miekkiej folii (tyl z przeźroczystej)
    mozna bylo kupic tez specjalne uszczelnienia do zalozenia wokol mocowania bagnetu
    wygladalo to calkiem porządnie i potem żałowalem, ze nie kupilem
    plusem bylo tez to, za aparat po zalozeniu czegos takiego wygladal ... obrzydliwie, co skutecznie moglo odstaszyc potencjalnych amatorow szybkiego zarobku

czy ktos z Was spotkal cos takiego u nas?
    2008.11.30 01:45 Koniec mojego pobytu na Forum ... Trzymajcie sie ...

Domyślnie

tak wiec 85 1.4 nie jest profesjonalna bo nie ma uszczelki?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Uszczelka okołobagnetowa jest w profesjonalnych i półprofesjonalnych obiektywach, takich jak N17-55. D3 też nie ma uszczelki na bagnecie.
    Żeby uściślić: uszczelka występuje w niektórych obiektywach typu "G".
    Również w amatorskich np. w 18-200 ED-IF AF-S VR(II) DX (ale dużo symboli)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysio Zobacz posta
    tak wiec 85 1.4 nie jest profesjonalna bo nie ma uszczelki?
    to jest szkło raczej do portretów na co w nim uszczelka. widziałes fotoreportera z tym szkłem
    D300, i klamoty do niego
    R.E.Durka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kabanos Zobacz posta
    to jest szkło raczej do portretów na co w nim uszczelka. widziałes fotoreportera z tym szkłem
    ślubnego tak

Domyślnie

A mało profesjonalny a tak czesto stosowany 18-70 tez ma uszczelkę... czarna cienka na styku "czarnego" ze "srebrną obudową bagnetu... 16-85 chyba tez ale musze w domku luknać...
    Teraz Lady Ku

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów