Szukaj
Nice is to be importand but more importand is to be nice | F65, D80 + S17-70 f2.8-4.5 Macro, T17-50 f2.8 AF-S, T18-250, N18-200VR, N50 1.8D, SB-600 i takie tam..
"A tak zbaczając z tematu - próbował ktoś instalować firmware D90-tki na D80-tce?"
To nie jest specjalnie udany pomysl... nie polecam![]()
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
"A tak zbaczając z tematu - próbował ktoś instalować firmware D90-tki na D80-tce?"
To już lepiej z D700 lub D3 wgrać![]()
Spytam inaczej - Na własną odpowiedzialność instalując oprogramowanie nowszego modelu z tej samej rodziny, jeśli aparat nie przestanie działać, to można zyskać parę "ukrytych" przez producenta możliwości. Więc nie licząc różnic sprzętowych obu modeli (matryca) można podkręcić model niżej na model wyżej (ilość pól AF, zakres ISO)? Jeszcze parę lat temu takie rzeczy były możliwe - nie wiem jak dziś - nikt o tym nie pisze.
Podobnie było z telefonami SonyEricsson. Model K750 (tańszy) był identyczny z modelem droższym - W800. Różnica była w firmware. Spokojnie można było wgrać oprogramowanie z W800 do K750 (po odpowiednim software'owym rozblokowaniu zabezpieczenia dostępu do modyfikacji w oprogramowaniu telefonu). Z tym że K750 i W800 hardware'owo nie różniły się niczym poza obudową. Natomiast w każdym modelu Nikosia siedzi coś innego :-/ w związku z tym oprogramowanie z innego modelu może się poprostu gryźć z aparatem, jeżeli w ogóle go do niego damy radę wrzucić.
|D80| |Nikkor 18-200mm VR| |Manfrotto 055XPROB + 804RC2| |B+W Slim KSM C-POL MRC| |UV Hoya PRO1 Digital| |SanDisk 8GB Extreme III|
Pytałem, żeby nie szukać w stertach moich magazynów, ale chyba będę musiał przezwyciężyć uczulenie na kurz![]()
Po aktualizacji z 1.01 do 1.11 Camera Control Pro 2.3 przestal widziec aparat. Wogole Win XP przestal widziec aparat, nie rozpoznaje urzadzenia. Co z tym zrobic? Czy konieczne jest przywrocenie starej wersji firmware'u?
u mnie po aktualizacji z 1.01 do 1.11 zauważyłem, że sporo ustawień moich własnych wróciło do ustawień fabrycznych. Sprawdź u siebie czy przypadkiem nie masz przestawione w aparacie na mass storage, bo tak jest chyba domyślnie (wtedy Xpek wykryje Ci go tylko jako dodatkowy dysk twardy do kopiowania plików)
No i dodam, że mam takie subiektywne odczucie jakby matrix się po aktualizacji poprawiłjakoś jakby mniej przepala..
Nice is to be importand but more importand is to be nice | F65, D80 + S17-70 f2.8-4.5 Macro, T17-50 f2.8 AF-S, T18-250, N18-200VR, N50 1.8D, SB-600 i takie tam..
Mam dalej tak jak mialem na PTP, ale juz wiem w czym problem. Zmienilem przy okazji kabel USB 3m i chyba dostarcza za malo pradu, bo wola o sterownik (nie rozpoznaje aparatu), choc wykrywa, ze cos jest na kablu.
Skontaktuj się z nami