Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: D80 a co potem?

Domyślnie D80 a co potem?

Witam,

Takie mnie naszło pytanie teoretyczne na co przesiąść się po D80, gdy budżet nie pozwala jeszcze na D700?
    Wiadomo, że warto w szkła inwestować zawsze ale o samo body, co byście zrobili mając do dyspozycji kaskę ze sprzedaży D80 i jakies 2000zł (500 funtów) więcej?

Pozdrawiam
    Mati

Domyślnie

D300
    ... N17-55/2.8 ...

Domyślnie

z uporem maniaka odpowiem - siakieś fajne szkło bym kupił no chyba że pozbyłeś się już 80 no to wtedy... D90 + fajne szkło

Domyślnie

w gre wchodzi d300, albo czekanie az d700 stanieje i wtedy przesiadka na pelna klatke.
    ale d80tka to swietny aparat, wiec moze faktycznie jakies fajne szklo?
    d700

Domyślnie

Witam
    Ja również miałem taki dylemat, czy kupić do D80 dobre szkło f2.8 Nikkora, czy też inną puszkę. Zdecydowałem się w najbliższym czasie na zakup D300 i pozostanę na razie ze stałką 50mm f1.8. Choć jest mi żal rozstać się z D80, bo to jak wcześniej "mówiono" świetny aparat, a nie stać mnie na to by mieć dwie puszki, muszę jedną sprzedać, by mieć inną (D300). Z D80 nauczyłem się podstaw fotografi i myślę, że mając D300 będę potrafił sobie z nią dać z czasem radę, wszystko zależy odemnie.
    Pozdrawiam
    Darek

Domyślnie

Sądzisz że zamiana D80+50/1.8 na D300+50/1.8 coś Ci da?
    Przecież fotki robi się szkłem a nie body.
    Ostatnio edytowane przez NeXuS ; 24-09-2008 o 11:39

Domyślnie

pamietaj tylko, ze samym nawet najlepszym body zdjec nie zrobisz potrzebne sa obiektywy! 50tka przyjemne szkielko na poczatek, ale jako jedno jedyne szklo - srednio mi sie to widzi. napewno poczujesz, ze potrzeba Ci czegos szerszego, a moze i dluzszego tez?
    Nie lepiej zainwestowac w szkla do d80tki?
    d700

Domyślnie

Hej
    A co powiecie na Tamrona 17-50 f2.8, bo takie szkło mam w planie zakupić nieco później do D300. Natomiast 50-a zawsze będzie i jako samo szkło to może mi to samo dać przy D300 jak i przy D80 - tak mi się wydaje. Tu mi raczej chodzi o szybkość fokusa przy robieniu ciągle biegającego, jeżdżącego szybko na rowerze synka. Może się mylę, to mnie poprawcie.
    Pozdrawiam
    Darek

Domyślnie

Dzięki Zuzus
    Poczytam z ciekawością, chyba jestem za wygodny

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów