Szukaj
Jestem pierwszy oglądający więc coś napiszę:
- na 3 obcięłaś ramię a lewa strona zdjęcia nic nie wnosi można było przesunąć,
- na 4 i 5 ostrość chyba nie tam gdzie trzeba z naciskiem na 5,
-na 6 młoda wygląda jakby z wosku była odlana,
- na 7 łokietek młodego ucięty,
-na 9 znowu wosk zamiast twarzy,
- na 10 jest bardzo ładnie pokazana posadzka w kościele u mnie w parafialnym też taka jest,
-na 11 za dużo góry można było albo mniej góry więcej dołu albo ciaśniej,
- 13 na tak bo fajna chwila ale ostrość chyba w lesie,
Reszta ok, szkoda tylko że wszystkie czarno - białe,
D70S, N 18-70, N 50f1,8, Sabinka 800
osobiscie trochę mnie razi to wyciaganie wszystkiego do bieli ale reportażyk ładny
odpowiem na zarzuty kolegi i to będzie moja opinia do zdjęć o ile można
- 3. wg mnie bardzo dobrze dobrany kadr, szczególnie z uchwyconym przechyleniem młodego - trochę zestresowany biedaczek się przygotowuje do najważniejszego wydarzenia w sezonie
- 5. jest niewyostrzone po skalowaniu jak mi się zdaje i stąd najprawdopodobniej brak ostrości, na 4. faktycznie nietrafione
- 6. za mało sczegółów na takim obrazku aby oceniać
- 7. młodzi (twarze) są w mocnym punkcie obrazka, więc ten łokieć można odżałować - lepiej sie pogodzić z utratą kawałeczka łokcia (ale tylko na zdjęciu!!!) niż osłabic wymowę zdjęcia, trochę brak sotrości (jak sądzę znów skalowanie)
- 11. tu miały być pokazane te płatki kwiatów w locie więc jakby uciąć tak jak napisał kolega to raczej mało atrakcyjne zdjęcie z czymś wirującym przed młodymi by było
co do reszty to:
- 1. i 14. - nie lubię rybek, ale to moje osobiste skrzywienie
- 2. klasyczne niemal zdjęcie, dobrze zrobione
- 8. mina w stylu "zaraz kogoś ugryzę, strasznie mnie pije lewy but"
- 9. jakoś do mnie nie przemawia to dziecko
- 10. niewykorzystana akurat tutaj ta rybka - masz coś w poziomie?
- 11. nieśmiertelny pociąg z daleka
- 13. ładny, miły moment - szkoda że nieostre
szkoda, że to już nie to samo forum...
tak co do nr9: zuzus kochaniutka wrzuć tej sigmie 1,4 niech pokaże roginawet jak doleci do iso2000+ schowaj lampe do torby :F , podoba mi sie na 1: kadr i ta rybka.. 2 - za lekki standardzik, i 13: za moment mimo malo ostrej sytuacji jest ok! wyciaganie do bieli jak najbardziej lubie, fajnie bedzie oglodac twoje slubniaki wiec rob rob, ale niech ci ktos baterie z lampy wyciagnie
pzdr.
emeryt
dzieki Panowie za pierwsze opinie.
Bije sie w piers bo zapomnialam wyostrzyc po zmniejszeniu, stad te delikatne nieostrosci..Niestety nie moge edytowac juz postu
.
Alexandrix, co do 3ki - moim zdaniem cale ramie nie jest tu konieczne, mlody ma przed soba miejsce w kadrze, bo wlasnie przegladal sie w lustrze.
7 - to taki szczegolik z tym lokieciem, mi jednak nie przeszkadza w ogolnym odbiorze zdjecia. to w koncu reportaz, wiec czlowiek ma niewiele czasu na przemyslanie kadru
Giziol obiecuje nastepnym razem wiecej zastanego, mniej flash'a
11tke obronil Erie, powiedzialabym to samo.
d700
Wszystkie te BW sa takie blado szare. Popracuj nad sposobem konwersji.
JN
wszystkie sympatyczne ale czy nie dalo sie w 5 i 6 wyretuszowac tych plam na skorze??
strasznie psuje a przeciez to tylko dwa klikniecia.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Nie wiem jak u was, ale dla mnie zdjęcia są ewidentnie przejarane i to nocno. ZERO szczegółow na twarzach, rekach, ubraniach i na wszystkim bezszczegółowość. Ostrość została wdomu, a dobzre ją zabrać razem z aparatem czasami.
Skontaktuj się z nami