Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie BC-700 czy BC-900

Idzie do mnie SB-900 i chcę do niej dokupić akku (enelopp'ki) i ładowarkę.

1. Wybrać BC-700 czy BC-900? Warto dopłacić do BC-900, czy wystarczy mi BC-700?

2. Deltę czy TechnoLine?

P.S. Chciałbym jutro rano już zamówić.
    D700 | 24 | 35 | 50 | 85 | SB900

Domyślnie

O ile wiem, to BC-X00 jest produktem firmy Technoline, a nie innej. A na temat różnic sporo mówiono już na forum, poszukaj.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

mam 900.. nie wiem czy z 2 razy uzylem jej mozliwosci ladowania w stosunku do 700. generalnie u nas te ladowarki z tego co wiem sa znane pod marka technoline.

btw chyba musisz pocwiczyc nadgarstek bo d40 z sb900 to lepszy hardcore bedzie
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Mam BC 900. Moze ładować prądem o większym natężeniu - 1000mA. W 2 godziny enelopy są gotowe. Czasem są takie sytuacje, a mnie przytrafiły się dwukrotnie, kiedy czas ma decydujące znaczenie. Dodatkowo BC 900 sprzedają z adapterami wiekszych rozmiarów (R14 i R20?). Póki co nie narzekam, przez rok nic się nie działo. Myślę, że wysoka szybkość ładowania (oczywiście w sytuacjach skrajnych) jest bardzo przydatna i jeśli róznice w cenie nie są kolosalne, to polecam BC 900.
    D70s + D300 + D700 + D750 + S 14-24/2,8 + S35/1,4 + N50/1,8 + N24-70/2,8 + N70-200/2,8 VRII + SB-800 + SB-900 + Zenit 122 + SLIK PX RO 500D

Domyślnie

też mam BC-900, polecam, a tych adapterów, o których wspomniał Jolania, to nawet nie bierz pod uwagę, nikt o zdrowych zmysłach nie będzie tego używał...
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

ciekawą alternatywą tych ładowarek jest MAHA POWEREX MH-C9000, którą mam, używam i z czystym sumieniem mogę polecić, a jeśli chodzi o eneloopy to oryginalna ładowarka ładuje prądem 700mA i taki prąd ładowania jest zalecany przez producenta; dopuszczalne jest ładowanie zarówno mniejszym jak i większym prądem bez większych konsekwencji dla akumulatorów.
    sprzętem się nie chwalę... ale chętnie pochwalę się zdjęciami: www.janoo.pl

Domyślnie

Zamówiłem już BC-900.

Pozdrawiam!
    D700 | 24 | 35 | 50 | 85 | SB900

Domyślnie

Mam
    Rayovac - 1godz
    Energizer - 15min!!!
    i BC900
    BC900 używam co kilka tygodni tylko aby zrobić "refresh".
    Gdybym miał ładować kilka kompletów prądem zalecanym przez producenta, to po naładowaniu ostatniego kompletu po kilku dniach, pierwszy byłby już rozładowany. Tak więc na co dzień "gotuje" baterie 15 minutową lub godzinną.

Niestety ładowarka BC900 czasami głupieje. O podobnych problemach czytałem w opiniach na internecie.
    Najciekawsze, Rayovac i Energizer "gotują" baterie ale na razie ani jednej nie uszkodziły, natomiast BC900 podczas ładowania uszkodziła już kilka ogniw.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Uprawnienia umieszczania postów