Witam!
Uznałem, że moje zdrowie i życie jest cenniejsze niż marne grosze i... zamierzam rozstać się z Capture 'Rakietą' NXem oraz Paint Shop 'działania na warstwach wymagają cierpliwości kibica szachowego' Pro na rzecz produktów Adobe'a. Dawno temu miałem na komputerze zainstalowaną wersję próbną CS3 i bardzo mi się podobało, ale niestety nie zgłębiłem tajników Bridge'a, a teraz już ponownie nie zainstaluję... Stąd pytam. Jak się ma Bridge z wersji CS3 do funkcjonalności Lightrooma? W szczególności chodzi mi o takie sprawy jak przeglądanie i ocenianie zdjęć, kopiowanie ustawień z jednego zdjęcia na grupę innych oraz - oczywiście - możliwość wsadowego przetwarzania NEF->JPG. Nie pytam, czy to możliwe, tylko jak łatwe i mało wq... jest dane działanie. Innymi słowy przy jakim stopniu masochizmu mogę zastąpić Lightrooma Bridgem zakładając, że funkcje katalogowe Lightrooma są dla mnie niezbyt istotne?
Przy okazji także - czy ktoś wie, czy jest różnica w engine przetwarzania RAWów między Bridge/ACR a Lightroomem?
EDIT: Aaaa... jeszcze jedno gupie pytanie: w pudełkowej wersji CS3 jest dokumentacja drukowana itp.? Czy tylko płytka i koniec?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami