Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: d80 + narty

Domyślnie

oj rozumiem Twoje rozterki - z jednej strony chcesz pośmigać na nartach, a z drugiej uwiecznić wspaniałe widoczki
    ja swój D80 i ob 18-70 miałam zabezpieczony tylko w torbie Lowepro Mini Trekker i śmigałam na snowboardzie (gdzie wiadomo, że większe jest prawdopodobieństwo o glebę niż na nartach)
    wszystko było ok choć przyznam, że też się bałam o sprzęt, a co do fot - po przyjeździe kilka poprawek w PS i było piknie
    D500 | SB-900 | N50/1.8 | T18-50 2.8 | T70-200 2.8 VC | F75 | N28-80 |

Domyślnie

ja ostatniej zimy smigalem na desce z plecakiem w calosci wypelnionym sprzetem pierwotnie byly obawy o to czy przezyje, ale jakos zdjecia wziely gore w sumie to chyba moi znajomi sie bardziej obawiali o to co sie z nim stanie

polecam plecak lowepro typu sling - ja mam dwusetke i akurat miescila wszystko co potrzebowalem - jest genialny na krzeselko, gdyz przed wejsciem na wyciag wystarczy go przekrecic na brzuch i wygodnie jedziesz do gory u mnie byl wypelniony (jesli dobrze pamietam) d70s + sigma 10-20 + fisheye 10,5 + tamron 17-50 + nikkor 70-300VR + sb-800 i malenki statyw (w planach mialem focenie swirow na snowparku, wiec byl pomysl aby ich doswietlic )... no i nie wiem czy przypadkiem jeszcze tam 50/1.4 nie bylo

zdjecia z mozna zobaczyc tutaj:
    - http://thefresh.wordpress.com/2008/02/13/winter-season/
    - http://thefresh.wordpress.com/2008/0...we-szalenstwa/

jak widac pamiatka niesamowita, a sprzet wrocil caly i zdrowy dlatego tez kazdy nastepny wypad koniecznie robie z podobnym zestawem
    regulamin

Domyślnie

co sezon jestem ze sprzetem na sniegu
    jesli chodzi o typowe "rodzinne" pstryki fajnie spisywal sie uniwersalny 18-200, bylo i szeroko na jakies widoczki, i zoom tez sie przydawal. Plusem bylo to, ze nie trzeba bylo sie bawic w zmiane szkiel.
    jesli natomiast chodzi o cos wiecej niz pstryki na sniegu w plecaku mam zapakowane kilka szkiel, fiszaja, 17-50, i 70-200, plus statyw i lampa, zeby doswietlac ridera. szczegolnie mowa tutaj o snowboardzie i freeski. to jest bardzo optymalny, moim zdaniem, zestaw do tego typu fotografii.
    jak kazdy pokazuje jakies zdjecia, to ja tez :
    http://www.zuzusphotography.com/photogallery/sport/
    d700

Domyślnie

Ja byłem ze swoim d80 na klein Matternohrnie 3999m.n.p.m. -30 stopni. Najlepsze jest to, że mieszkałem na 2000, tam było 15-20 stopni, a bateria bez problemu wytrzymała tydzień intesywnego focenia. Taka amplituda wysokości i temperatury, że byłem pod wrażeniam. Sam aparat nosiłem w alpniusie Oksydo II i Cruplerze That. Raz się wywaliłem mocno i calość poszła na plecak, ale wszystko pięknie zamortyzowanie
    Mózg, oczy, aparat ( w tej kolejności)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stefan Zobacz posta
    Witam, i ja podzielę się moimi doświadczeniami:
    -Torba- polecam na pasie biodrowym umieszczona na brzuchu. W plecaku jak polecisz na plecy to sprzęt miażdżysz sobą, przy glebie na brzuch zawsze masz możliwość asekuracji rękoma (przetarte łokcie na softshellu ale aparat ocaliłem)
    Popieram dobre mocowanie ale z przodu. Na snowboardzie woziłem tak kamerkę na pasie biodrowym z przodu. Jak jeszcez miałem to Fujik S5500 jeździł za to w plecaczku i też przetrwał Ogólnie zależy jak kto się trzyma na śniegu. Jak kamerę miałem na brzuchu to bezstresowo chodziły "jumpy" itp i nawet po niezłych kraksach nie było problemu bo i tak sie ją odruchowo ochraniało.

Pozdrawiam
    D70 | D80 + GRIP | 50/1.4 | 18-70/3.5-4.5 | 70-300/4.5-5.6 VR | SB-25 |

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów