Close

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 97

Wątek: Ps cs4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Typowe narzekactwo. Ja mam prawo napisać dowolny program, na przykład okienko z uśmiechniętą gębą, i sprzedawać to za $10000. A ty masz prawo to kupić albo nie kupić. A jak chcesz tracić nerwy i narzekać, to twoja sprawa.
    Co do ps-a, to moja forsa i moja decyzja czy robić upgrade. Czy te upgrady są warte $600? Jeszcze nie wiem. Ale jeśli nie są warte, to nie zamierzam łazić po forach i płakać z tego powodu. Po prostu nie kupię i tyle. A jeśli stwierdzę że są warte to kupię. I też nie zamierzam płakać że wydałem $600.
    A jeśli jest wątek na temat nowej wersji, to wolałbym aby się skupił na technicznych aspektach tego upgrade, a nie na płaczu że Adobe nas wycyckuje.

Nie wiem jak tam z tym jest u Ciebie, ale mnie stać na zapłacenie (gdy uznam to za stosowne), kazdych sum.

Nie lubię jedynie miec poczucia, że jestem robiony "w bambuko".
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    No dobrze - tylko aby nowe aparaty były obsługiwane przez stare konwertery, ktoś musiałby je aktualizować - choćby to miało polegać na dopisaniu jednej linijki kodu. A polityka Adobe jest taka, że w momencie wprowadzenia nowego produktu starego już nikt się nie tyka - niezależnie od tego, czy chodzi o dopisanie tysięcy linii kodu, czy jednej, czy nawet tylko pół.
    Chyba się trochę nie rozumiemy.
    Kod konwertera nie jest pisany od nowa przy każdej wersji PS tylko cały czas jest aktualizowany i dodawane są nowe aparaty do tego samego konwertera.
    W wersji np SC2 konwerter czytał D50, D70. Później dodano do konwertera D300 i D3 ale jednocześnie dodano funkcję: jak konwerter rozpozna CS2 to pokaż środkowy palec użytkownikowi i powiedź aby kupił sobie nowszą wersję.
    Gdy w pewnym momencie Adobe zmieni całkowicie wygląd konwertera i doda tysiące nowych funkcji do niego to nic nie stoi na przeszkodzie aby pracował bez problemu z poprzednimi programami.
    Widać wyraźnie jak przy otwieraniu NEF ładuje się nowy program a po wykonaniu korekt przesyła zdjęcie do PhotoShopa.

Najnowsza wersja Genuine Fractals działa na CS3, CS2, CS1 i wg. producenta będzie bez problemu działać na CS4. Co więcej działa również na PS7. Przecież mogli bez problemu dodać jakieś duperele i zablokować pracę najnowszej wersji pod CS3 i zmusić wszystkich do kupna pod wersję CS4, wychodząc z założenia, że jak stać ludzi na nowszą wersję PS to niech bulą również za ich program.

P.S.
    Jak nie wiadomo o co chodzi to na pewno chodzi o pieniądze.
    Kilka lat temu była ostra walka Adobe z Nikonem w momencie wprowadzenia przez Nikon kodowania NEF. Doszło do tego, że w pewnym momencie była informacja, że Adobe "oleje" aparaty Nikona i nie będzie ich czytać. Jednak pod presją rynku doszli do jakiegoś porozumienia. Cały czas jednak nie mogą wczytać ustawień aparatu, więc przypuszczam, że zaczyna się forsowanie nowych standardów aby zmusić firmy foto, aby one zaczęły je stosować.
    Ostatnio edytowane przez Władca Pixeli ; 27-09-2008 o 03:05
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Upraszczasz w sposób niemiłosierny i nie do przyjęcia.
    W ktorym miejscu?

A chyba wszystkim chodzi to to, że jeżeli program kosztuje około 3 tys. złotych, to niech chodciaż zapewnia darmowe upgrady.
    Bo co? Kto i gdzie napisal, ze tak winno byc? Sam sobie wymysliles. Rownie dobrze, moznaby oczekiwac, zeby w zamian za zakup -- kazdemu fotografowi dolozyli chociaz 50 f/1.4. Wymyslac mozna wiele innych bzdur -- nie zmieni to jednak rzeczywistosci. Kupujesz, wiec decydujesz sie na warunki sprzedawcy.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Adobe pewno wychodzi z takiego zalozenia - skoro stac Cie na sprzet za 10k, 20k, 30k i wiecej, to stac Cie na progza za 3k. Proste. A to, ze nawet posiadacze kompaktow chca miec CS to inna sprawa Trzeba pamietac, ze to profesjonalne narzedzie - jakby to byl paint za 3k to wtedy mozna plakac, ale CS to taki D3 w obrobce obrazkow

p.s. Fajnie, ze bedzie wspieral CUDA, ale jezeli skonczy sie tylko na wsparciu zoomowania i obracania [itp] to slabo, bo oczekiwalem odrobine wiecej

pebees
    Gość

Domyślnie

Te Twoje analogie nie są zbyt mądrze dobrane, bo trzeba dobierać je ze świata *software, a nie motoryzacji, a tu darmowe upgrady nie są niczym niezwykłym.
    Twoje żądania też niezbyt mądre są. Nie chcesz używać - nie używaj, nie płać za upgrady. Ja też chciałbym mieć to wszystko za darmo, ale tak nie jest i nie będzie. Narzekanie na to nic nie zmieni. Co najwyżej konkurencja.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Wymyslac mozna wiele innych bzdur -- nie zmieni to jednak rzeczywistosci. Kupujesz, wiec decydujesz sie na warunki sprzedawcy.
    heh, a co powiesz stig o windows vista i windows media player? jak sie okazało, producent musiał się zastosować do wymyslonych roznych bzdur podobnie, kazdy operator gsm moze niby sobie dowolnie ksztaltowac ceny roamingu, pod warunkiem ze są zgodne z pomysłami unii
    Ostatnio edytowane przez matka997 ; 27-09-2008 o 12:34

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matka997 Zobacz posta
    heh, a co powiesz stig o windows vista i windows media player? jak sie okazało, producent musiał się zastosować do wymyslonych roznych bzdur
    Do dziela wiec -- zmien to.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Do dziela wiec -- zmien to.
    heh
    wiesz, nie jest moją intencją zmienianie czy popieranie tego i walka o taki lub inny świat

chce tylko powiedzieć, że te całe mechanizmy kontroli i sprawdzania monopoli itd juz dawno przestały byc proste i oczywiste dla zwykłego człowieka i ze twierdzenie ze producentowi czy dostawcy wolno wszystko a klient może to kupić lub nie to myślenie życzeniowe, i w sumie zbyt upraszające rzeczywistość jak na konwersację między inteligentymi ludzmi
    Ostatnio edytowane przez matka997 ; 27-09-2008 o 15:20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matka997 Zobacz posta
    chce tylko powiedzieć, że te całe mechanizmy kontroli i sprawdzania monopoli itd juz dawno przestały byc proste i oczywiste dla zwykłego człowieka i ze twierdzenie ze producentowi czy dostawcy wolno wszystko to myslenie zyczeniowe
    Sprawe Windows i Media Playera, mozna tez swobodnie okreslic mianem wyjatku od reguly... Wcale nie powiedziane, ze jakakolwiek komisja czy urzad antymonpolowy zajmie sie jeszcze taka sprawa (w kwestii dyktatu producentow oprogramowania).
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Sprawe Windows i Media Playera, mozna tez swobodnie okreslic mianem wyjatku od reguly... Wcale nie powiedziane, ze jakakolwiek komisja czy urzad antymonpolowy zajmie sie jeszcze taka sprawa (w kwestii dyktatu producentow oprogramowania).
    jesli sie nie zajmie, to nie dlatego, ze wmp był wyjątkiem, jak piszesz, tylko produkty adobe nie są tak masowe
    niemniej, imho wolny rynek to bajka

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów