Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
Prawde mowiac -- dziwia mnie narzekania ludzi, ze co okolo 1,5-2 lata powstaje wersja ACR, ktora bangla jeno z nowym Szopem. Photoshop to narzedzie -- tak jak aparat. Skoro stac Was na nowe aparaty i stac Was w ogole na Photoshopa, to nie stac Was na jego upgrade? Pewnie wiekszosc odpowie, ze nie potrzebuje nowego Shopa, tylko mozliwosci otwierania w nim RAWa z nowego aparatu... Alez prosze bardzo -- droga wolna -- nikt Wam Szopa nie kaze uzywac. Jest wiele innych aplikacji, ktorego tego Waszego RAWa z nowego aparatu otworza. Wlacznie z darmowymi. Wiekszosc z Was nie potrzebuje takze tych nowych puszek, z ktorych RAWow bez nowego ACRa (i nowego Shopa) nie mozecie otworzyc.
Skoro juz takie ciagle narzekanie na Adobe, to moze by na Nikona, ze co rok nowa puszke wypuszcza, a Wy musicie ja kupic. I jeszcze ten cholerny Nikon w kazdej nowej puszce nowy format RAWa umieszcza...
Upraszczasz w sposób niemiłosierny i nie do przyjęcia.

A chyba wszystkim chodzi to to, że jeżeli program kosztuje około 3 tys. złotych, to niech chodciaż zapewnia darmowe upgrady.

Ja nie mówię, że do końcna naszego i Adobe, ale niech chociaż przez 3 lata.

Wiecej nie potrzebuję.