Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 97

Wątek: Ps cs4

Domyślnie

tyle ze opcja zwiekszania go nie jest niczym nowym, a raczej starym jak swiat. nie bardzo rozumiem czym tu sie podniecac skoro od lat 90 istnieje soft ktory to robi.
    kosztuje grosze i jest dostepna dla wszystkich:

http://spec-foto.pl/index.php?id=h00

tak wiec adobe po raz kolejny jako totalna nowosc wprowadza rozwiazania nie swoje a firm malych ktore nie moga z kobylastym potentatem konkurowac.

olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    ...tak wiec adobe po raz kolejny jako totalna nowosc wprowadza rozwiazania nie swoje a firm malych ktore nie moga z kobylastym potentatem konkurowac...
    No przecież to norma
    Ale PS jako program pięknie się rozwija i muszę przyznać, że się trochę napaliłem. Ale i wczoraj wieczorem po lekturze różnych stron stwierdziłem, że w sumie wszystko co mi potrzebne już mam w dodatkach firm 'trzecich'. Więc spokojnie Jeżeli już kupię CS4 to dla ID i Acrobata. Dla ILka też - ale jego aż tak nie używam.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Ciekawe czy nowy CS wykorzystuje CUDA [wynalazek nvidii, a nie cuda cudowne ]... albo przynajmniej 4 rdzenie prockowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    No przecież to norma
    Ale PS jako program pięknie się rozwija i muszę przyznać, że się trochę napaliłem. Ale i wczoraj wieczorem po lekturze różnych stron stwierdziłem, że w sumie wszystko co mi potrzebne już mam w dodatkach firm 'trzecich'. Więc spokojnie Jeżeli już kupię CS4 to dla ID i Acrobata. Dla ILka też - ale jego aż tak nie używam.
    ID to akurat dość marny powód skurczybyki wprowadzili jakieś fleszowe pierdy, a z istotnych rzeczy nie poprawili pobobno nic godnego uwagi. Ale dla PSa i Ilka warto będzie CS4 kupić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Jeżeli już kupię CS4 to dla ID i Acrobata. Dla ILka też - ale jego aż tak nie używam.
    No to sie troszku zawiedziesz... ID i Acrobat dostaly jedynie troche poprawek i jakies flashowe popizdulki. W ID nadal wielu rzeczy nie poprawiono, ani nie rozwinieto tych najpilniejszych. Jedyny Illustrator dostal niezlego kopa w rozwoju (m.in. gradienty edytowalne na obiekcie, jakies ulepszone style, wielostronicowosc, itd.).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

No to powiem ze cs4 to WYPIERD!( (C)Czornyj ) Jako ze od czasu do czasu param sie rowniez grafika 3d to to co zaproponowal w tej chwili cs4 to mocne ulatwienie i przyspieszenie wielu podstawowych czynnosci, nie tylko tych do obrobki foto ale caly workflow + malowanie po obiektach 3d(do tego trzeba bylo miec osobny program ktory mozliwosciami prezentowal 5% mozliwosci szopa, nie mowiac o porypanym UI). Mam nadzieje ze dodatkowo ( o tym nie pisza ) program dobrze bedzie sie skalowal z iloscia rdzeni. Wprawdzie napisali ze wykorzytuja GPU ale jak widze to tylko do wyswietlania pulpitu podczas rotacji, skalowania, zmiany kata. Po cichu liczylem ze zaprzegna do normalnej obrobki(filtry, konwertowanie, dopasowania itd) shadery kart graficznych, co byloby duzym przyspieszeniem wydajnosci. Jak widac to dopiero pewno w cs5/6 kiedy karty beda zgodne z dx11 - compute shaders(shadery obliczeniowe ogolnego zastosowania, nie tylko graficznego).

Podsumowujac: Dla mnie jak narazie to jest to najlepszy zaanonsowany produkt tych targow.
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    No to sie troszku zawiedziesz... ID i Acrobat dostaly jedynie troche poprawek i jakies flashowe popizdulki. W ID nadal wielu rzeczy nie poprawiono, ani nie rozwinieto tych najpilniejszych. Jedyny Illustrator dostal niezlego kopa w rozwoju (m.in. gradienty edytowalne na obiekcie, jakies ulepszone style, wielostronicowosc, itd.).
    Dlatego napisałem JEŻELI Bo po wstępnym napaleniu (w sumie norma - zawsze nam na początku trochę odbija) teraz już patrzę na to spokojnie, a kasę konieczną do wydawania zaczynam przeliczać na benzynę i to gdzie na niej mogę dojechać

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

To ktos cos wie na temat CUDA i CS4? Bo nigdzie nie moge znalezc info...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    To ktos cos wie na temat CUDA i CS4? Bo nigdzie nie moge znalezc info...
    Tez nie znalazlem ale osobiscie watpie, w kazdym razie i NV( na niedawnej swojej konferencji) i Adobe mocno by o tym trabili. Wprawdzie NVidia pisala ze nawiazala wspolprace z Adobe w celu lepszego wykorzystania kart graficznych ale dawali do zrozumienia ze chodzi o serier Quadro(dosc drogie, profesjonalne GeForcy). Podobno taka sama wspolprace nawiazalo AMD/ATI. Caly problem polega na tym ze CUDA nie jest ustandaryzowane i dziala tylko u NV. Podejrzewam ze jeszcze za wczesnie wprowadzac wsparcie bo za duzo roboty ( osobno ATI osobno NV ). Nowo zapowaidane uklady ( 2kw 2009 ) maja podobno wspierac DX11 i w nich zawarte shadery ogolnego zastosowania, oczywiscie pewno tez zaistnieje ich odpowiednik w OpenGL .. i dopiero wtedy bedzie zielone swiatlo dla "ogolnego" wykorzystania kart w obliczeniach ( m.in graficznych - 2D ), a nawet wielu sprzegnietych ze soba kart (Crossfire/SLI) bo DX11 ma wprowadzac taka funkjconalnosc.
    pozdrawiam
    Mirek$

Oszczędny w słowach Awatar ftd
    Miasto
    Jeżów Sudecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matka997 Zobacz posta
    to jest żart?
    Serio. Będzie wbudowany w najnowsze jądro.

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów