Szukaj
http://www.sciagnij.pl/programy/1,90...obe_od_20.html
Taki oto znalazłem fragment:
Dodatkowo producent zapowiedział, że każdy, kto w okresie po 23 września nabędzie pakiet Creative Suite w wersji 3 otrzyma darmową aktualizację do CS4. Termin ten upływa 22 grudnia (w wypadku wersji angielskiej) i 20 lutego (wydanie polskie).
Niestety, jak rozumiem, dotyczy to całego pakietu, a samego PSa nie... a może...![]()
Nie do konca. Korekta lokalna w ACR bedzie umozliwiala wprowadzenie korekty EV, a na U-pointach w NXie mozesz zrobic jedynie korekte poziomow (lub krzywych), a to jednak nie do konca to samo.
Przy niewystarczajacej GO bedziesz mogl zrobic kilka ujec z przesunieciem punktu ostrosci, a pozniej polaczyc to automatycznie w taki sposob, zeby caly kadr miescil sie w GO. Pod tym linkiem, masz przy opisie tej opcji strzaleczke w filmikiem, na ktorym to jest dokladnie pokazane.Zamieszczone przez swiatlo
Generalnie mi najbardziej sie przyda lokalne gmeranie w CameraRAW, oraz trzymanie nasycenia przy operacjach via Burn i Dodge. Nooo i nie wspomne o dlugo przeze mnie wyczekiwanej mozliwosci obracania obszaru roboczego.![]()
Ostatnio edytowane przez stig ; 23-09-2008 o 23:27
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Nie zauważyłem tej strzałki. Ta opcja jest fantastyczna. Szczególnie do krajobrazu gdzie chcesz ująć scenę od pół metra do nieskończoności na szerszej przesłonie, bo na przykład z powodu wiatru nie możesz użyc wąskiej przesłony bo ta by cię zmusiła do dłuższego czasu. W swoim czasie strasznie się męczyłem z tego powodu nad tym zdjęciem:
http://fc51.deviantart.com/fs31/f/20..._CezarMart.jpg
Jak się bliżej przyjrzeć to słonecznik z przodu jest ostry, potem następuje mniejsza ostrość aby znowu wrócić do ostrości na dalszym planie. Dlatego bo jest to sklejenie kilku ekspozycji, i nie tylko z powodu różnych naświetleń, ale też z powodu różnych głębi ostrości.
Ta nowa opcja PS bardzo ułatwia tego typu problemy. Co więcej, ten filmik pokazuje że ta opcja nie skleja różnych warstw w jedną, ale tworzy maski na warstwach roboczych. I to jest właśnie fantastyczne, bowiem pozwala to potem na ręczną poprawkę.
Ostatnio edytowane przez swiatlo ; 23-09-2008 o 23:48
Gdzies byly tutki jak kleic takie foty z paru warstw z roznie rozmieszczona GO, zeby wygladalo tak jak trzebaale skoro teraz mamy to pod reka to git.
Przejrzalem filmiki, im dalej w las tym bardziej mi sie podoba...
No ładne cacko![]()
Mnie zastanawia jednak inna rzecz. Zarówno PS jak i kastrat PSE korzystają z tego samego ACR. Jednak pod PSE funkcje ACR są tak pochlastane, że nawet nie warto wspominać. Ciekawi mnie niezmiernie co Ci skąpcy od Adobe, z nowego ACR dodają do nowego PSE, o ile cokolwiek dodają.
Choroba zabili mi ćwieka. Dopiero co, prawie zrezygnowałem z ACR na rzecz NX i jego u-point-ów.
Ostatnio edytowane przez szymony ; 24-09-2008 o 02:41
pozdrawiam Krzysiaczek
-- 512 MB pamięci RAM (zalecane 1 GB)
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Skontaktuj się z nami