Close

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 97

Wątek: Ps cs4

Domyślnie Ps cs4

Nie wiem czy to dobra informacja, bo oznacza zapewne koniec wspomagania w CS 3 NEFów z nowszych body, jakie zapewne nikon kiedyś zrobi.
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7891
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nie wiem czy to dobra informacja, bo oznacza zapewne koniec wspomagania w CS 3 NEFów z nowszych body, jakie zapewne nikon kiedyś zrobi.
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7891
    Świetna informacja, szczególnie jeśli nacisk położony na wydajność (utożsamiam z przełożeniem na szybkość pracy na dużych plikach) znajdzie odzwierciedlenie w rzeczywistości. Bo to wydaje się być jedna z ostatnich rzeczy o których myślą programiści.
    A użytkownikom CS3 pozostaje DNG (nawet chyba mniej waży od NEFa) i po problemie.

Domyślnie

Jeżeli sprawa czytania NEF się powtórzy to mam nadzieję, że ktoś ich w końcu poda do sądu. Nic nie stoi na przeszkodzie aby konwertery działały przez kilka kolejnych wersji. Jest to zmuszanie na siłę do kupna nowszej wersji po to aby czytać nowszą kamerę.
    Nikon podobnie zakodował RAW aby inne firmy nie mogły czytać ustawień. Gdyby nie kodowanie to prawdopodobnie mało kto kupiłby oprogramowanie Nikona.
    Obie firmy stosują monopol i oszukiwanie klientów. Przy czym nazywa się to biznes. Jak użytkownik oszukuje firmę to jest nazywany złodziejem
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie Ps CS4

Ostatnio edytowane przez paatrys ; 23-09-2008 o 10:47
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Trzeba bedzie nowy komputer kupic?
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

liczylem na 64 bit wersje ktory lyknie 8 gb ramu
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Nowa CS4 wydaje się baaaardzo interesująca i już mnie szlag trafia, że jeszcze nie mogę sciągnąć triala

Domyślnie

a wiadomo kiedy te triale beda? zagladalem ale odsylaja do poczekalni...

Domyślnie

nic to, trzeba naszykować "dudki" na upgrejt ! Ech te softy drożej wyjdą niedługo niż sprzęt
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Jakoś myślałem, że oleje tę wersję. Ale poczytałem i pooglądałem troszkę stronę adobe. Sacra. Chyba wydam kasę.

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów