och na nastepce s5 czekam juz za dlugo , tak amrzy mi sie pelnoklatkowiecz ccd matryca w ich technologii (nie chce wiedziec co by bylo na cmosie)
do dzis dynamike i kolory lubie w s3
Szukaj
och na nastepce s5 czekam juz za dlugo , tak amrzy mi sie pelnoklatkowiecz ccd matryca w ich technologii (nie chce wiedziec co by bylo na cmosie)
do dzis dynamike i kolory lubie w s3
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
" http://www.dpreview.com/news/0809/08...ujifilmEXR.asp "
Wyglada mi to na kolejny etap poscigu za wlasnym ogonem...
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Po cichu liczę, że rozpowszechnianie przez Fuji informacji, jakoby wycofali sie z DSLR to jakaś polityka marketingowa i w końcu wyskoczą z jakimś rodzynkiem jakim przed laty był Fuji S3 PRO
Niestety może być to prawda i nici, będą tylko głupawki 3D...
a gdzie sa informacje ze fuji wycofal sie z rynku DSLR![]()
chodzi mi o to, że ma już nie być nowych lustrzanek fuji, a może jestem w błędzie ? s5 chyba juz nie produkują ?
mysle ze ejstesjak fuji dostanie puszke d700
to i FX bedziem mieli zfuji (chcialbym bardzo)
Nieswiec, gdzies bylo info, ze nowej matrycy nie beda wsadzac do luster - to oczywiscie jednoznacznie nie stwierdza, ze Fuji porzuca rozwoj dslr ale tez nie wrozy nic dobrego [chyba, ze cos kombinuja i nikt na to nie zwraca uwagi].
oczywiście. to czym się dzielą z nami duże firmy, m.in. Fuji to tylko mała część prawdy, a nawet niekoniecznie prawdy. Ale rzeczywiscie ktoś z Fuji powiedział, że nowego chipu nie będą montować w DSLR:
Fujifilm will not be applying the technology to larger chips, though. "From a business point of view, compacts are most important to us," said Nishimura: "and the technology is designed to address the challenges faced by small sensors. It could, technically be scaled up to APS-C size but the large pixels of those chips already have good performance." It's also unlikely that the technology will appear in other manufacturers' products, he said: "For someone else to use this technology they'd have to use our sensor, our digital signal processor and our software, because it's so different to conventional Bayer sensors. We can't imagine others wanting to do that."
więcej tu --> http://www.dpreview.com/news/0809/08092308fujifilm.asp
chyba już gdzieś ten link był na forum...
pozdro
Michał
W przypadku szczególnie ważnych fotografii, należy zawsze wykonać zdjęcia próbne i sprawdzić obraz, aby uzyskać pewność, że aparat funkcjonuje prawidłowo.
Nikon robił od początku pod górkę Fuji - w sumie nie ma się co dziwić. Pamiętam jak przy premierze S3 pro Fuji Polska chciała kupić on NP trochę obiektywów 17-55. NP nie chciał ich sprzedać za żadną cenę. Inna sprawa, że Kodak już wcześniej zarzucił produkcję linii DCS Pro, więc z systemowych pasożytów zostali tylko oni.
Skontaktuj się z nami