Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: 700 - 300 G

Domyślnie 700 - 300 G

powiedzcie mi coś na temat tego obiektywu. jest dostępny w zestawach z kitem d70s. interesuje mnie czy nada się do fotografii rajdowej, gdzie trzeba wykorzystać długie ogniskowe z racji dalekiej odległości od fotografowanego obiektu. czy ma duże zniekształecenia? i jak się ma brak stabilizacji???
    a jak się nie nadaj to jaki polecacie obiektyw??? podejrzewam, że dobre drogo kosztują. czy są odpowiedniki canonowskich L i IS? w jakich cenach?
    patrzyłem na allegro i najtansze VR to wydatek z 5000!!!
    FX

Domyślnie

A moze tak zadac sobie trud uzycia funkcji szukaj ?
    Choc pewnie trudno bedzie w to uwierzyc, ale podobne pytanie bylo juz kiedys zadane .
    Szok, prawda ?
    Kolejny szok przezyjesz, kiedy po skorzystaniu z funkcji szukaj zobaczysz jak czesto ono padalo...
    A przy okazji ceny VR- ek zaczynaja sie od 2,7 tys.

Domyślnie

Paradox, wcale tego duzo nie znalazłem i żadnej odpowiedzi co by mnie zadowoliła. Zadnych konkretów.
    a mi chodzi o porównanie do canonowskiego 70-300 IS za który trzeba dać 2500. widziałem - zdjęcia robi ładne, a ja potrzebuje coś takiego tylko że do nikona.
    także nie musisz być złosliwy
    FX

Domyślnie

skoro robi ładne zdjęcia to kup
    D300 + kilka szkiełek + lampa + statyw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskud
    skoro robi ładne zdjęcia to kup
    a pewnie, i sobie powiesze na ścianie
    FX

Domyślnie

mkwiek, widać admin ogląda mecz skoro jeszcze Cię nie OPR
    Post należało wrzucić do optyki, ale ja tu ostatnio także trochę się gubię.
    Szkło wolne, ciemne i średniej jakości, krótko mówiąc do tego o czym mówisz to zły wybór.
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

Domyślnie

mkwiek, szukaj - szukajem, ale o obiektyw pytamy w obiektywach, gdzie niniejszym temat przenoszę. 70-300G ma tutaj co drugi forumowicz, opinii na jego temat jest z milion, jedni uważają go za objawienie, inni za skandaliczne badziestwo. Ja powiem tyle - rzeźnik to to nie jest:
    http://www.pbase.com/miljenko/image/33828872/original

Co do odpowiednika 70-300IS, to Nikon ma wypuścić 70-300ED VR, więc jeśli pragniesz VR-ki to się wstrzymaj!

Domyślnie

nie gniewajcie się proszę, ale ilość moich postów licząca poniżej 50 wskazuje że jestem jeszcze początkującym!!!! a więc nie wiem jeszcze wszystkiego!!!
    FX

Domyślnie

Nie gniewamy się, tylko kierujemy zbłąkaną owieczkę na właściwą drogę.

Domyślnie

no dobra, więc pytanie mam podobne (opcja szukaj nie załatwiła sprawy) jaki obiektyw polecicie do rajdów i zdjęć z daleka? stabilizacja wskazana i sledzenie obiektu przez af (nie krzyczcie jak coś nie tak). i niska cena!
    FX

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów