Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Joe Satriani

Oszczędny w słowach Awatar Captain Borrow
    Miasto
    Dom

Domyślnie Joe Satriani

Pierwszy (i na razie jedyny) koncert na jakim robiłem zdjęcia. Taka prośba nie bierzcie za bardzo pod uwagęszumu bo D80 po prostu nie jest stworzony do wysokich ISO :P (odszumiałem jak mogłem w PS)

1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8

Domyślnie

A gdzież to Satch ostatnio grał? Pewnie znowu coś przegapiłem

Co do fotek - 1 i 8 w miarę, ale chyba lekko poruszone. Reszta nie za bardzo. I nie mówię tu o szumach, bo z bardziej zaszumionych wystawę robiłem, ale generalnie kompozycja i obróbka mi nie leży. Mogłeś cykać przez cały koncert, czy tylko 3 utwory?

Miasto
    Dom

Domyślnie

Grał w hiszpanii Nie chciałbyś widzieć tych zdjęć przez odszumianiem w PS trochę też ostrości straciły na tym. Mi np. podoba się nawet 4 i 6 - jakie błędy mają te zdjęcia? ( I nie żebym bronił się jakoś, po prostu chcę sie więcej dowiedzieć) Obróbka to znaczy? Nie znam się szczerze mówiąc za bardzo na post-processingu zdjęć. Poprzestaję na kontraście i nasyceniu na razie

Domyślnie

4 i 6 - jak dla mnie zbyt centralnie i chyba jednak pojechałbym kontrastem - nawet kosztem szczegółów. Na jakim iso jechałeś?

Miasto
    Dom

Domyślnie

większość 1250 edit: zdjęcia z czerwoną gitarą ISO 640

Domyślnie

Z własnego doświadczenia - czasem lepiej jest mieć dobrze naświetloną fotę na ISO 1600 niż niedoświetloną na ISO 1250. Nie bój się wysokich czułości - z tym da się żyć.

Miasto
    Dom

Domyślnie

Pewnie drugi koncert na jaki pójdę z aparatem będzie 24 października - Sabaton. Popróbuję też coś porobić
    Aha, powiedz jeszcze czy warto zainwestować w monopod na tego typu fotografię? jak się sprawdza?

Domyślnie

Grunt to nie tracić zapału - ja przyjąłem naprawdę sporo decybeli zanim moje własne fotki zaczęły mi się podobać

Domyślnie

Nie jest źle ... od 3 do końca złapałeś naprawdę fajne momenty. Przynajmniej mnie się podoba.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krupski Młyn

Domyślnie

... a na 6 Pan Stuart Hamm, chciałoby się być na takim koncercie!!

Uprawnienia umieszczania postów