Jestem po kolejnym pstrykaniu - body uparcie liczy od tych 200 co mu kiedyś się były zakręciły. Teraz doszedł do 997. Ciekawe co będzie dalej
![]()
Szukaj
Jestem po kolejnym pstrykaniu - body uparcie liczy od tych 200 co mu kiedyś się były zakręciły. Teraz doszedł do 997. Ciekawe co będzie dalej
![]()
Przyjedzie radiowoz
U mnie tez pokazuje mniej. Tez nie znam przyczyny.
Moze to z wdziecznosci za dobre traktowanie...?![]()
Ostatnio edytowane przez Seeker ; 22-09-2008 o 01:10
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Też na to zwróciłem uwagę (firmware 1.10). Ogólny licznik zdjęć pokazuje mniej niż kolejne numery plików. Może te programy do odczytu Exifów źle odczytują dane Exif, i ma to jakiś związek z najnowszą wersją firmware'u?
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Co to jest ogólny licznik zdjęć?
U mnie numery/nazwy plikow są inne od tego co pokazuje np Opanda - jeśli o tym mówisz. Z tym, że u mnie numery plików są mniejsze niż to co podaje Opanda.
licznik zdjec w tym konkretnym przypadku to pozycja w exif ktora liczy ogolny stan zrobionych zdjec na danym body od samego poczatku.
numery plikow liczone sa do 9999 a potem od poczatku a ten "licznik zdjec" liczy dalej. chociaz w tym przypadku cos mu sie pokrecilo i tez sie wyzerowal![]()
Ostatnio edytowane przez asit ; 22-09-2008 o 13:10
Nikon D80|N18-200|N50 1.8|MB-D80
Gdyby to zima była, stawiał bym na mrozik.
... N17-55/2.8 ...
Ciekawe czy to będzie cykliczne i po każdej 12 tysięcznej fotce licznik będzie się zerował. Chwilowo mogę powiedzieć że mam funkiel nówkę body :P
Aż dziw, że na razie cały czas kwestią jest "jak to się stało?", a nie "jak zrobić, żeby tak się stało?"Niemniej winszuję reinkarnacji body
![]()
. I tak jesteśmy na się skazani on i ja więc raczej żadnej korzyści z tego dla siebie nie wyciągnę - a poza tym jak pisałem wyżej - to nie w moim stylu.
Mój korpus jest zupełnie nowy, wykonał zaledwie około 400 zdjęć, a mimo to Opanda pokazuje na "ogólnym liczniku" mniej niż numer pliku! Numeracja plików nie była nigdy zerowana, aparat ma od nowości (fabrycznie) najnowszy firmware 1.10. Może z tym firmwarem licznik zdjęć jest zapisywany w Exifie w taki sposób, że Opanda źle go odczytuje?
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Skontaktuj się z nami