Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: D 50

Domyślnie D 50

Szanowni Państwo!
    Mam takie małe pytanie, otoz jestem szczesliwym posiadaczem nikon d 50, robie foty non stop, i zastanawia mnie jedno: a mianowicie, gdy przekrecam mojego nikosia (bez foty, tylko jak go ustawiam np. do robienia foty), slysze jak w srodku cos brzeczy (jakby sprezynka)...nie jest to nic w obiektywie, nie jest to sprezynka pod akumulatorem, i wlasnie coz to moze byc???Niby nic, a jednak zlosci i meczy watpliwosciami...moze mi ktos pomoc???A moze to nic takiego??
    Pozdrawiam
    lcwik8

Domyślnie

było na forum o tym ale z przyjemnoscia odpowiem jeszcze raz. jest to małą kuleczka w korpusie dzieki której aparat wie czy robisz foty vertical czy nie vertical

Domyślnie

Naprawde bardzo dziekuje....i przepraszam zaa fatyge...szukalem, ale nie moglem sie doszukac....dziekuje jeszcze raz...
    lcwik8

Domyślnie

uffff bo ja myślałem że tam ziarenko piasku buszuje raz już jedno ziarenko przyłapałem podczas próby dostania się do puszki za pomocą szpary obok przycisku samowyzwalacza

Domyślnie

mam od niedawna nikona d50 z szklem dx 18-55.Generalnie jestem zadowolony ale chcialbym zmienic je na dx 18- 70.Czy roznica jest proporcjonalna do ceny i czy warto powielac zoom.Z gory dzieki za odpowiedz

pebees
    Gość

Domyślnie

Ja tam w swoim d50 nic nie słyszałem jeszcze... no cóż, na starość człowiek głuchnie..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez babilon79
    ...Czy roznica jest proporcjonalna do ceny i czy warto powielac zoom...
    Ja mam D50 + 18-70 i powiem tak: zanim kupiłem ten zestaw przejżałem mnóstwo zdjęć robionych zarówno 18-70 i 18-55 i myślę że jak na moje "amatorskie" oko to w pewnych skrajnych wartościach przysłon i ogniskowych jakaś różnica jest ale napewno nie przekłada się na tak dużą różnicę cenową pomiędzy 18-55 i 18-70. 18-55 poprostu jak na swoją cenę to bardzo dobry obiektyw i za te pieniądze (zwłaszcza kupując w zestawie z body) nic lepszego się nie znajdzie - mówimy o jakości optycznej. Natomiast u mnie na ostateczną decyzję wpłynęła plastikowa jakość wkonania 18-55 - odrazu rzuca się w oczy i pod tym względem (jakość wykonania) pomiędzy 18-55 i 18-70 to już jest mozna powiedzieć przepaść. Ja tak to odczułem i sugerując sie dodatkowo dłuższym końcem (70mm) wybrałem 18-70 ale dal kogoś kto nie dysponuje odpowiednią gotówką z pewnością 18-55 jest w sam raz. Acha i nie oszukujmy się - obydwa obiektywy to najniższa amatorska półka więc cudów nie ma co oczekiwać. Pzodrawiam.

Domyślnie

Dzieki za szybka odp.Mam jeszcze pytani odnosnie zoomu 55-200 tez tej czysto amatorskiej wersji.Moze ktos go uzywal?Pozdrawiam

Oszczędny w słowach Awatar Rimon
    Miasto
    Wielkopolska

Domyślnie

55-200 jakościowo jest sporo lepszy niż 18-55. będziesz zadowolony
    N D70S,N D 90 ,Nikkor 18-70+ Sigma 10-20+Nikkor AF-S 300 F4D IF-ED + SB 800+ Nikkor 70-300 VR + sigma 150-500 +TC x2+ Tamron SP AF90mm F/2.8 Macro, M 055XPROB z MIDI 488RC4

Domyślnie

Mam jeszcze pytani odnosnie obiektywow analogowych. Czy roznice miedzy dedykowanymi sa tak duze .Jesli nie to jaki zoomik zakupic ,najlepiej do portretu i w miare przystepnej cenie.Z gory dzieki za odp.Pozdrawiam

[ Dodano: Czw 20 Lip, 2006 ]
    Dzieki za szystkie odpowiedzi.mam jeszcze male pytani odnosnie trzech szkielek na ktore mnie stac. Sa to sigmy 18-125 i 18-200 czy jednak nikkor 55-200. Pozdrawiam

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów